Social

Românii care nu vor mai primi majorări de salariu în 2024. Care este motivul deciziei

schedule 29 dec. 2023, 09:08

Românii care nu vor mai primi majorări de salariu în 2024. Care este motivul deciziei
Stereo Lights/Shutterstock

Cu doar trei zile înainte ca majorările salariale pentru bugetari să intre în vigoare, Guvernul a anunțat că nu au suficienți bani și că este nevoie să refacă calculele. Astfel, mai multe categorii de români nu vor mai primi majorări de salariu în 2024.

Unele categorii de bugetari nu vor mai beneficia de majorări salariale

Decizie de ultimă oră! Guvernanții au anunțat că nu vor mai acorda majorări de salariu pentru mai multe categorii de români deoarece au depistat că nu au suficienți bani. Prin urmare, mai multe categorii de bugetari vor fi scoși de pe lista majorărilor care urmau să fie aplicate începând de la 1 ianuarie 2024.

Între timp, angajații de la Fisc, din Vămi şi de la Ministerul Finanțelor continuă să protesteze. În ultima ședință din acest an, Guvernul se pregătește să aprobe o serie de acte cu impact bugetar.

Se pare că bugetarii care lucrează în Finanțe, care lucrează la Fisc, angajații din Justiție, dar și cei de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu vor mai avea parte de majorările salariale promise.

În cazul lor, Guvernul susține că aceștia au primit deja majorări salariale în acest an. În schimb, cu banii economisiți, cei de la Guvern vor să majoreze salariile pentru personalul APIA, pentru bibliotecari și se discută și despre creșterea salariilor de la direcțiile de sănătate publică.

Guvernul a aprobat o majorare de salariu de 5% pentru primari și ar urma și o majorare în cazul prefecților, la nivelul funcțiilor din Secretariatul general al Guvernului. 

Se pare că Guvernul pregătește și alte majorări, printre care creșterea cu 25% a salariilor angajaților din Ministerul Finanțelor, care se ocupă de control financiar, pentru a-i stimula pe aceștia să aducă mai mulți bani la bugetul de stat. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---