Social Sănătate

Salariile celor din Sănătate nu vor fi majorate cu 20%. Negocierile sindicaliștilor cu Guvernul au eșuat. Se așteaptă noi valuri de proteste

schedule 14 dec. 2023, 11:50

Salariile celor din Sănătate nu vor fi majorate cu 20%. Negocierile sindicaliștilor cu Guvernul au eșuat. Se așteaptă noi valuri de proteste
LCV / Shutterstock

Sindicaliștii din Sănătate amenință cu un nou val de proteste, după ce, miercuri, negocierile cu Guvernul cu privire la creșterea salariilor cu 20% au eșuat.

Salariile celor din Sănătate nu vor fi majorate cu 20%. Urmează noi proteste

Problemele în domeniul Sănătății continuă. Ieri, Guvernul României s-a întâlnit cu sindicaliștii din Sănătate pentru a negocia majorarea salariilor. Într-un final, negocierile nu s-au încheiat cu un rezultat pozitiv pentru angajații din Sănătate.

Guvernul a refuzat creșterea salariilor din Sănătate cu 20% de la 1 ianuarie 2024. Astfel, sindicaliștii au amenințat că vor porni un nou val de proteste în toată țara.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Iulian Pope a fost prezent ieri, la Palatul Victoria, alături de alţi lideri ai sindicatelor din domeniul sănătăţii, unde au avut loc consultările cu premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Acesta spune că Guvernul le-ar fi cerut răgaz pentru primul trimestru al anului 2024, însă sindicaliștii nu mai sunt în stare să aștepte.

"Discuţiile au decurs nefructuos pentru noi, nu am obţinut nimic astăzi. Guvernul ne-a cerut răgaz pentru primul trimestru al anului viitor. Discuţiile noastre din vară au fost altele, astăzi nu am primit nimic ferm, cert şi concret din partea Guvernului României. Am pus pe masă toate problemele din Sănătate.
Bănuiesc că ştiţi că asistenţii medicali sunt aproape de salariul minim pe economie pe care l-a stabilit Guvernul pentru anul 2024, personalul TESA este nemulţumit. Nu am primit o ofertă financiară clară, fermă şi concretă din partea Guvernului, astăzi", a declarat Iulian Pope.

Totuși, Guvernul a fost de acord cu deblocarea angajărilor din Sănătate începând de anul viitor.

"Am reuşit în schimb să deblocăm puţin discuţia pe ceea ce înseamnă blocarea posturilor în sistemul sanitar, sperăm ca de anul viitor să nu mai fie nevoie de memorandum şi fiecare post eliberat să poată fi ocupat prin concurs aşa cum e firesc", a afirmat Iulian Pope.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas a afirmat că în urma rezultatului negocierilor, angajații din Sănătate vor ieși din nou în stradă și vor protesta pentru o perioadă nedeterminată.

"Probabil vom lua o decizie care să ne ducă în acţiuni de protest, deşi toată lumea ar vrea să petreacă sărbătorile. Vorbesc despre tot ce înseamnă membri ai Federaţiei Sanitas, avem membri din DSP-uri, din spitale, personal TESA, infirmieri, medici din spitale, biologi, kinetotetrapeuţi, toate categoriile profesionale", a precizat Iulian Pope.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---