Social Sănătate

Angajații din Sănătate amenință cu un nou val de proteste

schedule 04 nov. 2023, 12:52

Angajații din Sănătate amenință cu un nou val de proteste
Gabriel Petrescu / Shutterstock

Lucrătorii din sistemul de sănătate din România ar urma să organizeze proteste pentru o perioadă nedeterminată.

Sindicaliștii din sănătate, gata de un nou val de proteste

Anterior, sindicaliștii din sănătate au declarat că pornesc un val de proteste pentru o perioadă nedeterminată. Guvernul nu a venit cu o reacție la nemulțumirile sindicaliștilor care așteaptă o invitație din partea celor de la guvern.

Angajații din sănătate spun însă că toate spitalele de stat vor fi afectate, dar și cele private care au contracte cu cei de la casele de asigurări de sănătate. De asemenea, în pericol sunt și programele naționale de sănătate, în special tratamentele bolnavilor cronici.

"În acest moment, după două zile de protest, nu am primit nicio invitație la dialog în vederea soluționării problemei", a spus preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin.
"Sincer să fiu, eu nu îi înțeleg pe cei din guvern, mai bine zis pe cei de la nivelul coaliției, pentru că subiectul este cunoscut la nivelul lor. Nu știu de ce împing lucrurile peste măsură când un gest simplu poate să rezolve această criză", a mai spus preşedintele BNS, adăugând că dacă nu se iau deciziile care se impun și anume corectarea salariilor, mulţi vor demisiona.

Dumitru Costin a menționat că angajaţii caselor de asigurări de sănătate au salariile înghețate încă din anul 2018, chiar dacă lucrează de ani de zile suplimentar.

"Vor coborî toți în fața instituțiilor în care lucrează, începând de luni dimineață. În primele două zile am stabilit să rămânem în interiorul instituțiilor. Au fost și cazuri izolate în care colegii au spus că vor să iasă afară, să fie văzuți", a mai spus Dumitru Costin.

Începnd de joi, angajaţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au declanşat un protest pe o perioadă nederminată. Aceștia se declară emulţumiţi de faptul că salariile lor nu au mai fost majorate din 2018, au anunţat sindicaliştii. Activitatea de relaţii cu publicul va avea de suferit din cauza protestelor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---