Social

Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. Încă un avocat de-al lui Cornel Dinicu a decis brusc să abandoneze cazul: explicația familiei

schedule 23 ian. 2024, 08:13

Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Ferma Dacilor. Încă un avocat de-al lui Cornel Dinicu a decis brusc să abandoneze cazul: explicația familiei
Foto: Captura Observator News

Patronul pensiunii Ferma Dacilor a rămas fără jumătate dintre apărătorii săi. Unul a renunțat zilele trecute, fără nicio explicație, iar al doilea s-a retras luni, brusc, spunând că e amenințat. Între timp, la audieri, Cornel Dinicu insistă pe ipoteza că focul a fost pus intenționat. 

Cornel Dinicu a ajuns din nou în faţa anchetatorilor. Cinci ore, patronul de la Ferma Dacilor a prezentat aceeaşi variantă despre incendiul din a doua zi de Crăciun, în urma căruia au murit opt oameni: focul a fost pus intenționat. Cei pe care îi suspectează sunt doi foști angajați cu care nu a rămas în relații bune. 

Tensiune este nu numai la audieri, ci și în echipa avocaților lui Cornel Dinicu. Unul dintre ei a intrat vesel ieri la tribunal, dar, după un sfert de oră, a ieșit fără zâmbetul pe buze. 

„Nu ştiu ce poziţie va avea, momentan, o să vedem şi noi care e situaţia şi vedem după aceea, da?", a spus iniţial Bogdan Aanei, avocat. 

După 15 minute, avocatul a mărturisit: „Am decis să mă retrag!

„Nu pot să lucrez cu sabia deasupra capului în acest dosar şi am decis să mă retrag. Au fost telefoane de ameninţare şi presiuni puse ca eu să mă retrag din acest dosar”, a completat Bogdan Aanei, avocat.

Avocatul a refuzat să spună cine și cum l-a amenințat. Apropiații patronului Fermei Dacilor susțin, însă, că avocatul nu ar fi respectat niciodată ceea ce i se cerea să facă. Au apărut neînţelegeri încă de la început, motiv pentru care se simţea ameninţat de toţi oamenii din jur.

Cornel Dinicu mai are de stat în arestat preventiv două săptămâni, acuzat că şi-a pus clienţii în pericol - nu a asigurat evacuarea corespunzătoare a turiştilor în caz de incendiu. Complexul turistic funcționa fără autorizație de construcție și fără aviz de la pompieri. În cazul celor doi pompieri care au controlat pensiunea, în anul 2019, fără să ia măsura de a închide, Tribunalul Prahova a amânat hotărârea de redeschidere a dosarului penal. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---