Social

Călugărul care a împușcat un român pe Muntele Athos a vrut să mușamalizeze cazul. Ce i-a promis monahul victimei pentru a nu declara tot la poliție

schedule 05 aug. 2023, 09:12

Călugărul care a împușcat un român pe Muntele Athos a vrut să mușamalizeze cazul. Ce i-a promis monahul victimei pentru a nu declara tot la poliție
Foto: Christopher Moswitzer/Shutterstock

Caz uluitor pe Muntele Athos. Un român de 51 de ani din Botoșani a ajuns de urgență la spital, în Grecia, după ce a fost împușcat de un călugăr, tot român, cu o armă de vănătoare. Victima riscă să rămână fără ambele membre inferioare. Se pare că preotul voia să tragă într-o pisică. După faptă, monahul l-a abandonat pe bărbat în spital și ar fi încercat să mușamalizeze cazul, pentru a nu fi tras la răspundere. Ce i-a promis trimisul lui Dumnezeu botoșăneanului pentru a nu declara tot poliției? 

Incident șocant pe Muntele Athos: călugărul care a împușcat un român a vrut să mușamalizeze cazul

Acțiunea s-a petrecut pe 26 iulie, la un schit unde bărbatul îl ajuta pe călugăr la diverse munci: cosea iarba sau tăia și aduna lemne. Lucra acolo încă de la începutul lui 2023 și era plătit cu 60 de euro pe zi.

Bărbatul de 51 de ani a fost împușcat de un călugăr în momentul în care preotul s-a enervat pe o pisică, a luat pușca și a vrut să o împuște. Din păcate, animalul se afla chiar lângă botoșănean, care s-a ridicat de pe bancă. 

„Lucram acolo. Şi am vrut să dau mâncare la o pisică, o mâţă, cum era. N-a mâncat mult. El s-a dus înăuntru, a luat, avea o puşcă acolo. A luat-o, mâţa a fugit. Uitând la puşcă sau ce a vrut să facă, nu ştiu, cred că s-a derutat. A zis: "Mi s-a armat singură puşca." M-a nimerit pe mine! Când a lăsat puşca jos: "Te-am împuşcat!”, a povestit victima. 

Românul a fost grav rănit la ambele picioare. „În unul a fost mai tare, că a intrat glonţul cu totul. Şi în al doilea, cred că au intrat două-trei alice. M-am dus în Ouranopolis la spital, m-au operat, m-au curăţat. Trebuie parcurs 3-4 operaţii”, a continuat victima. 

Mohaul i-ar fi promis bărbatului de 51 de ani că îl ajută cât timp stă în spital dacă declară poliției că a fost rănit în alte împrejurări. 

„I-a dat două variante unchiului meu. I-a zis aşa: spui că te-ai împuşcat singur, a doua variantă, spui că la o vânătoare de mistreţi m-am împiedicat de o piatră, puşca s-a descărcat şi a ricoşat în tine”, a relatat nepoata victimei, conform Observator.

Preotul i-ar fi luat actele, apoi nu s-ar mai fi interesat de soarta sa. Familia a aflat abia după câteva zile că este rănit și internat în Halkidiki. Rudele au plecat imediat în Grecia și au cerut ajutor autorităților române.

Ministerul de Externe a luat legătura cu medicii și polițiștii și a pus la dispoziție victimei un avocat. 

Gigi Becali îl cunoștea pe călugăr: „Accident a fost. N-a vrut să omoare un om”

De acest caz s-a interesat și afaceristul Gigi Becali, care s-a oferit să îl ajute pe bărbat. „Am luat legătura cu Ambulanța, să o plătesc și să-l aducă la București, să-l externeze din Grecia, ca să avem grijă mai mare de el”.

Patronul FCSB spune că îl cunoaște pe călugăr cu care ar fi și vorbit după incident: „Eu i-am spus călugărului: "Bun, ai permis de port armă". Că într-adevăr, pe vremuri, călugării aveau arme ca să vâneze mistreţi când era sărăcie şi secetă şi n-aveau mâncare pentru muncitori. Dar acum eu te ajut, numai că ai o obligaţie. Să filmezi când arunci arma în mare şi să-mi arăţi. Accidental a fost, îţi dai seama că n-a vrut să omoare un om”. 

Familia spune că a refuzat ajutorul lui Becali și că va plăti singură transportul. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---