Locale

Dumitru Buzatu, fost lider PSD, plasat în arest la domiciliu după 7 luni de detenție preventivă

schedule 15 apr. 2024, 16:52

Dumitru Buzatu, fost lider PSD, plasat în arest la domiciliu după 7 luni de detenție preventivă
Foto: ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO
Dumitru Buzatu, fost lider PSD Vaslui, a fost plasat în arest la domiciliu pentru acuzații de corupție.

Tribunalul Vaslui a decis plasarea în arest la domiciliu a lui Dumitru Buzatu, fost președinte al Consiliului Județean Vaslui și lider PSD, care fusese încarcerat preventiv pentru acuzații de luare de mită. Decizia nu este încă definitivă și poate fi contestată.

Conform hotărârii instanței, Buzatu este obligat să nu părăsească locuința din comuna Zăpodeni, județul Vaslui, fără permisiunea organului judiciar și să se prezinte la instanță la solicitare, având interdicția de a lua legătura cu anumiți martori și experți.

Această măsură vine după ce, în septembrie 2023, Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție primind o mită de 1,25 milioane de lei pentru a favoriza o firmă în obținerea unui contract. Banii au fost descoperiți în portbagajul mașinii sale.

Recent, Buzatu a depus un denunț la DNA Iași ca martor denunțător într-un alt dosar. Avocatul său a menționat că denunțul nu vizează infracțiuni de corupție din cadrul Consiliului Județean Vaslui sau PSD, ci o infracțiune împotriva intereselor financiare ale UE, comisă de o entitate privată.

Procurorii DNA au trimis în judecată dosarul lui Dumitru Buzatu, cu propunerea de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii. În timpul detenției, Buzatu ar fi manifestat un comportament care sugerează că încă exercită influență în județul Vaslui, iar martorii audiați au exprimat temeri legate de numele său.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---