Social

Fostul șef al SRI Florian Coldea și fostul general Dumitru Dumbravă, chemați la DNA într-un dosar de trafic de influență

schedule 23 mai 2024, 14:25

Fostul șef al SRI Florian Coldea și fostul general Dumitru Dumbravă, chemați la DNA într-un dosar de trafic de influență
Mircea Moira / Shutterstock
Fostul prim-adjunct SRI Coldea și ex-generalul Dumbravă, audiați la DNA pentru trafic de influență și spălare de bani.

Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), Florian Coldea, și fostul general SRI Dumitru Dumbravă au fost convocați la Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru audieri într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani. Alături de ei, avocatul Doru Trăilă a fost de asemenea chemat la DNA în aceeași zi.

Conform surselor judiciare, cei trei sunt suspecți într-un caz legat de influențarea instanțelor și spălarea de bani, urmare a unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg. Hideg și compania sa, Sanimed Internațional, au fost anterior trimiși în judecată pentru fraudă cu fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la 3 milioane de euro.

În februarie, Hideg a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru folosirea de documente false în scopul obținerii pe nedrept de fonduri europene și pentru spălare de bani. Dumbravă, cunoscut pentru declarațiile sale despre "câmpul tactic" în justiție, a fost acuzat că ar fi influențat deciziile judecătorești și că ar fi avut o rețea de informatori printre jurnaliști. În urma acestor acuzații, a fost chemat la audieri în Comisia parlamentară de control al SRI și i s-a cerut demisia din funcția de secretar general al Serviciului, demisie care a fost oficializată prin decret prezidențial în august 2018.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
0.00010
USD
USD: 4.6576 RON
-0.05160
GBP
GBP: 5.9174 RON
-0.02830
HUF
HUF: 1.25 RON
0.00710
BGN
BGN: 2.5447 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2114 RON
-0.06730
Convertor valutar

Rezultat: ---