Social

Detalii șocante după tragedia din Olt. Camionul care a dărâmat limitatorul de 10 tone aparține unui afacerist influent

schedule 25 ian. 2024, 07:35

Detalii șocante după tragedia din Olt. Camionul care a dărâmat limitatorul de 10 tone aparține unui afacerist influent
Foto: Captura Antena 3 CNN

Apar detalii șocante după tragedia din Olt, unde o grindă metalică s-a prăbușit peste o mașină în mers și a omorât o femeie. Camionul care a dărâmat limitatorul aparține unui afacerist influent din zonă și ar fi circulat fără autorizație de transport. Oficialii de la drumuri admit că poarta are cu patru centimetri mai puțin decât scrie pe panourile de avertizare. 

Nimeni nu își asuma moartea femeii de 66 de ani, care a făcut infarct când a văzut bucata metalică de peste 10 tone cum se prăbușește peste mașina în care se afla. Fiul acesteia este încă în stare de șoc. 

„Trebuia să nu meargă cu 90, 80 (n.r. km/h) în momentul în care s-a apropiat de fierul ăla. Trebuia să se oprească. Am văzut moartea cu ochii! Mama a murit pe loc, băiatul e terminat!”, Constantin Florian, victimă accident. 

La volan era fiul bărbatului, în vârstă de 18 ani. El a suferit fracturi la ambele picioare și a fost operat de urgență, iar familia ar vrea să îl transfere în București pentru recuperare. 

Ancheta scoate la lumină nereguli grave. Șoferul care transporta utilajul ar fi circulat fără autorizație și nu avea voie să treaca pe drumul dintre localitățile Stoenești și Pestra. 

„Tot ce trece peste patru metri trebuie să aibă autorizaţie de transport. Legislaţia pe care o aplicăm nu este făcută să te încurce, ba din contră. Este făcută să te ajute, să poţi să-ţi faci şi transportul, dar în condiţii de siguranţă şi să nu sufere şi alţi oameni nevinovaţi din cauza faptului că încerci să păcăleşti legea”, Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

Patronul firmei la care lucrează conducătorul auto care a provocat accidentul se numește Octavian Vasile și este tatăl primarului din Studina, o localitate aflată în proximitatea locului accidentului.

În ultimii ani, el a câștigat multe contracte cu statul, cel mai mare de 6,5 milioane de lei pentru extinderea sistemului de apă și canalizare într-un sat vecin. 

La scurt timp după accident, patronul a dat vina pe drumari care au înălțat șoseaua odată cu asfaltarea. 

„Când a plecat din fermă a măsurat distanţa de la sol la vârful săgeţii cu care s-a lovit grinda şi a avut 4,05. Tot se fac măsurători pentru că se consideră că s-a înălţat asfaltul şi din cauza asta a lovit”, Octavian Vasile, patronul firmei de transport. 

Administratorul drumului recunoaște că la mijlocul șoselei grinda e cu 4 centimetri mai jos decât înălțimea trecută pe indicatorul rutier. 

„Drumul acum reabilitat e în formă de acoperiş, cu pantă din axul drumului către dreapta şi către stângă pentru scurgerea apelor”, Adrian Motorga, director SDN Slatina. 

Dacă poarta de gabarit nu ar fi existat, în Olt ar fi avut loc o tragedie, transmit autoritățile. 

„Dacă nu ar fi fost acel limitator de înălţime, practic acel utilaj, acel transport ar fi acroşat podul şi ar fi căzut. Am fi avut o tragedie mult mai mare, mai ales că în momentul respectiv era şi un tren pe pod”, Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---