Locale

Detalii noi în cazul fetiței din Galați ucisă de mamă: raportul autorităților dezvăluie deficiențe grave în monitorizarea situației

schedule 27 feb. 2024, 14:27

Detalii noi în cazul fetiței din Galați ucisă de mamă: raportul autorităților dezvăluie deficiențe grave în monitorizarea situației
https://pixabay.com/photos/technology-police-car-roof-2500010/
Alexandra, o fetiță de 9 ani din Galați, a murit din cauza abuzurilor, revelând deficiențe grave în sistemul de protecție a copilului.

Cazul tragic al Alexandrei, fetița în vârstă de 9 ani din Galați, care a decedat în urma abuzurilor repetate suferite din partea mamei, a generat noi dezvăluiri în urma raportului efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA). În ciuda semnalărilor inițiale din martie 2023, autoritățile nu au reușit să prevină deznodământul fatal, evidențiindu-se mai multe deficiențe în sistemul de protecție a copilului.

Investigațiile au arătat că, deși Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Galați și Direcția de Asistență Socială (DAS) a Primăriei Galați fuseseră sesizate despre situația fetiței și a celor două surori ale sale, măsurile luate au fost insuficiente. Specialiștii au evaluat că minorii erau bine îngrijiti și nu se aflau într-o situație de risc, concluzii care s-au dovedit a fi eronate.

Raportul Corpului de Control al ANPDCA a evidențiat lipsa de coordonare între instituții și absența unor proceduri clare de monitorizare a cazurilor de abuz asupra minorilor. În urma controlului, s-au propus măsuri disciplinare împotriva psihologului și asistentului social implicați în caz, precum și a șefului Serviciului Public de Asistență Socială din Primăria Galați.

Președintele ANPDCA a subliniat necesitatea revizuirii procedurilor la nivel național și a stabilirii unor protocoale de colaborare între DGASPC și serviciile de asistență socială ale primăriilor pentru a preveni astfel de tragedii.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---