Social

Patronii „Azilelor groazei” din Voluntari rămân în arest preventiv. 12 persoane suspecte în dosar au fost audiate

schedule 28 iul. 2023, 07:57

Patronii „Azilelor groazei” din Voluntari rămân în arest preventiv. 12 persoane suspecte în dosar au fost audiate
Foto: Captura Libertatea

Frații Ștefan și Daniel Godei, patronii „Azilelor groazei” din Voluntari, rămân în arest preventiv. Curtea de Apel București a decis să prelungească măsura pentru încă 30 de zile. Judecătorii au respins la „nefondate contestațiile formulate de Godei Daniel, Godei Ștefan Cristian, Pleșa Gheorghe, Bosîncianu Glorentina, Cărăulașu Ioana Andreea și Tudorancea Cristina”. Decizia este definitivă. 

Frații Godei, patronii „Azilelor groazei” din Voluntari, rămân în arest preventiv

Frații Godei, patroni ai „Azilelor groazei” din Voluntari, au fost aduși, joi, la Curtea de Apel București, pentru ca judecătorii să decidă dacă mențin arestul preventiv în cazul lor sau dacă îi plasează sub altă măsură preventivă. 

Ștefan și Daniel Godei sunt considerați de procurorii DIICOT liderii unuia dintre cele două grupuri infracționale care au acționat în cele trei azile din județul Ilfov în care s-au făcut percheziții la începutul lunii iulie.

Anchetatorii au făcut percheziții la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Afumați, în care acționau două grupări infracționale. Cei doi frați nu au făcut declarații în fața presei. Au fost aduși la Curtea de Apel din arest și au intrat repede în sala de judecată, unde au cerut magistraților o măsură mai blândă, cum ar fi controlul judiciar.

Procurorii DIICOT, în schimb, au cerut menținerea arestului preventiv în cazul lor și menținerea arestului la domiciliu sau măsuri mai dure în cazul celorlalți inculpați.

Sunt două loturi. Sunt 24 de inculpați, motiv pentru care judecătorii au decis împărțirea persoanelor în două loturi ca ședința să nu dureze foarte mult. 

Primul lor a avut termen săptămâna precedentă pentru contestarea măsurilor preventive, iar judecătorii de la Curtea de Apel au hotărât să le mențină. În cazul celui de-al doilea lor, procurorii au cerut aceeași măsură. 

Relocările din „Azilele groazei” continuă

Potrivit procurorilor DIICOT, cei 98 de bătrâni care se aflau în cele trei azile au fost maltratați și privați de hrană și medicamente. De asemenea, nu li s-a asigurat igiena.

Toți acești inculpați sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni; constituire de unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals intelectual sau delapidare.

Între timp, continuă relocările din azile. Un centru din Voluntari, care funcționa după ce a fost închis, a fost luat în vizor de poliție. În cursul zilei de joi, 27 iulie, 35 de oameni au fost luați de aparținători, fie relocați de Prefectură. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---