Externe

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, ia în considerare demisia în urma anchetei de corupție ce o vizează pe soția sa

schedule 25 apr. 2024, 10:57

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, ia în considerare demisia în urma anchetei de corupție ce o vizează pe soția sa
rarrarorro/Shutterstock
Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, se retrage temporar pentru a reflecta asupra carierei politice, în timp ce soția sa este investigată pentru corupție.

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a anunțat că se retrage temporar din activitatea publică pentru a reflecta asupra viitorului său politic, în contextul în care soția sa, Begona Gomez, este subiectul unei anchete de corupție și trafic de influență. Sanchez a comunicat că va lua o pauză pentru a decide dacă va continua să conducă guvernul, urmând să-și anunțe decizia luni.

Anunțul a fost făcut după ce un tribunal spaniol a dezvăluit că a demarat o investigație preliminară în legătură cu acuzațiile aduse soției premierului. Organizația anti-corupție Manos Limpias - Mâini Curate, cunoscută pentru legăturile sale cu extrema dreaptă, a depus o plângere în care susține că Gomez și-a folosit influența pentru a atrage sponsori pentru un curs de master universitar.

Sanchez a exprimat că atacurile la adresa sa și a soției sale sunt grave și necesită un răspuns pe măsură. El a afirmat că soția sa nu a comis nicio greșeală și că va coopera cu ancheta pentru a-și dovedi nevinovăția. În același timp, premierul a criticat opoziția, acuzând-o de colaborare cu cei care au difuzat acuzațiile.

În cazul în care Sanchez ar decide să demisioneze, scenariul cel mai probabil ar fi organizarea de alegeri anticipate, având în vedere situația politică actuală din Spania. Această posibilitate vine în urma unei perioade în care politica spaniolă a fost marcată de scandaluri de corupție și decizii politice controversate, inclusiv amnistia acordată separatiștilor catalani.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---