Politic Externe

Ursula von der Leyen: „Nu ne putem imagina viitorul UE fără Ucraina, Moldova și țările balcanice”

schedule 04 iul. 2023, 12:53

Ursula von der Leyen: „Nu ne putem imagina viitorul UE fără Ucraina, Moldova și țările balcanice”
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în cadrul unei conferințe de presă cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, că viitorul Uniunii Europene fără Ucraina, Republica Moldova și țările balcanice în componența sa este imposibil de imaginat.

Ursula von der Leyen, despre viitorul UE fără Moldova, Ucraina și țările balcanice

În cadrul unei conferințe de presă cu premierul spaniol, Pedro Sanchez, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că este imposibil de imaginat viitorul Uniunii Europene fără Ucraina, Republica Moldova și țările Balcanice.

Oficialul european spune că statele trebuie să facă parte din familia Uniunii Europene și aceste este scopul pentru care trebuie să lupte, trebuie găsite soluții pentru ca aceste state să se poată alătura Uniunii.

”Haideți să facem un exercițiu de imaginație și să ne uităm cum va fi UE în viitor. Putem să ne imaginăm Uniunea Europeană fără Ucraina, fără R. Moldova, fără Balcani, țări care ar fi sub influența Rusiei sau Chinei? Imposibil! Deci, direcția pe care trebuie să o urmăm este clară. Acum trebuie să ne gândim cum să facem ca Europa să fie întreagă, ca aceste țări să fie parte a UE. Acestea sunt decizii principiale pe care trebuie să le luăm” a declarat von der Leyen.

Șefa Comisiei Europene a mai menționat că Uniunea Europeană trebuie să se axeze mai mult pe acest subiect și trebuie să găsească răspunsurile la următoarele întrebări fundamentale: cum va arăta procesul decizional și utilizarea cofinanțării, cum vor fi modelate direcțiile de politică comune și care ar trebui să fie puterea pe care cetățenii Europei își doresc să o vadă.

După părerea oficialului european, aceste schimbări vor dura și astfel trebuie luate în considerare acum toate aspectele și toate detaliile acestor pași.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---