Politic Social

Premierul Nicolae Ciucă își dă demisia vineri. Guvernul Ciolacu va avea mai puține ministere

schedule 05 iun. 2023, 12:03

Premierul Nicolae Ciucă își dă demisia vineri. Guvernul Ciolacu va avea mai puține ministere
LCV / Shutterstock

În această săptămână se decide soarta viitorului guvern. Premierul Nicolae Ciucă ar urma să își dea demisia vineri, iar în zilele următoare vor fi reluate și negocierile pentru Guvernul Ciolacu.

Ciucă demisionează vineri. Urmează negocierile pentru noul Guvern

La sfârșitul săptămânii se așteaptă ca premierul Nicolae Ciucă să își dea demisia, iar noul guvern Ciolacu să fie investit până la data de 15 iunie. Încă nu se știe soarta UDMR în viitorul guvern. Până la presupusa sa demisie, premierul va purta o discuție cu președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse politice. Se speculează că Ciucă este presat și de partid să demisioneze din funcția sa.

De asemenea, în zilele ce urmează se vor relua și negocierile politice între liderii coaliției de guvernare. În primul rând, aceștia trebuie să decidă ce se va întâmpla cu cei de la UDMR. Potrivit surselor politice, nu se știe dacă UDMR va rămâne sau nu la guvernare. 

Urmează o perioadă de foc, în care cei din coaliție vor purta discuții și negocieri cu privire la acel protocol prin care își împart ministerele între ei. Social-democrații își doresc să păstreze în primul rând ministerul Transporturilor, însă doresc ca și UDMR să rămână la guvernare.

Guvernul Ciolacu va avea doar 18 ministere

În cazul în care liberalii vor insista să primească ambele ministere de la UDMR, atât Dezvoltarea, cât și Mediul, cel mai probabil că UDMR va renunța la guvernare. În momentul de față, nu există o decizie finală în coaliție cu privire la acest aspect.

La următoarele negocieri, oficialii vor pune toate punctele pe i și vor ajunge la o decizie. Se știe însă că noul guvern va fi mult mai simplu, deoarece va avea doar 18 ministere. Soarta lui Nicolae Ciucă în tabloul politic este incertă, de aceea trebuie să vadă și el ce va face după momentul rotativei. 

Se pare că Nicolae Ciucă țintește spre șefia Senatului, potrivit mai multor surse politice, după toate semnalele pe care le-a primit de la vârful statului. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---