Argumentul patronului Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, în fața judecătorilor pentru a fi lăsat în libertate
Cornel Dinicu susține că a fost vorba despre o mână criminală și că focul a fost pus. El a susținut în fața magistraților și apărarea a întărit acest argument prin faptul că, în noaptea cu pricina, era un eveniment în familie, iar restaurantul a rămas deschis pe timpul nopții.
Patronul pensiunii Ferma Dacilor a mai spus că avea hidranți în interior și în exterior, cât și senzori de fum, care în noaptea incendiului nu au funcționat.
Reprezentanții firmei care se ocupă de mentenanță au confirmat că au fost anunțați că senzorii de fum nu funcționau, dar au menționat că nu au fost chemați să remedieze această problemă și nici nu au oferit servicii de mentenanță.
Citește și:
Încă un avocat de-al lui Cornel Dinicu abandonează cazul
Expertize din dosarul Ferma Dacilor: anchetatorii au aflat de unde a pornit incendiul
Lung șir de nereguli la Ferma Dacilor. Angajații ISU Prahova au petrecut la pensiunea din Tohani
Dinicu a precizat în fața judecătorilor că mai are patru copii de crescut și că nu este un pericol pentru societate, așa că cere eliberarea din arest preventiv. Magistrații de la Tribunalul Prahova vor lua o decizie.
Spovedania lui Dinicu din a doua zi de Crăciun
După o lungă perioadă de tăcere, a urmat o spovedanie publică la fel de lungă din partea lui Cornel Dinicu. Patronul de la Ferma Dacilor și-a spus varianta de adevăr pe contul de Facebook, în a doua zi de Crăciun.
Incendiul în care au murit opt oameni, inclusiv fiul de 11 ani al patronului, a fost pus de o mână criminală, spune el, care se declară victimă și dă vina pe autorități. Mai exact, birocrația l-ar fi obligat să deschidă pensiunea fără autorizații.
„Acestea sunt nopțile de priveghi ale fiului meu”, a scris patronul pensiunii pe Facebook.
„Mesajul acesta e spovedania publică pe care nu mă așteptam să o fac vreodată, e durerea unui tată care își îngroapă fiul”, continuă el.
„Am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat”, a mai spus el.
Patronul de la Ferma Dacilor a explicat și de ce pensiunea a funcționat 10 ani fără autorizații de construcție și de securitate la incendiu.
Citește și:
Ferma Dacilor funcționa de 10 ani fără autorizaţii. Cum explică patronul
Ferma Dacilor, ridicată și fără autorizație de construcție. De ce nu a fost primarul în control
Scandal la Ferma Dacilor. Un localnic susține că pensiunea a fost construită ilegal pe terenul său
„Documentele pe care le cereau (autorităţile - n.r.) erau imposibil de obținut. (...) Nu mă dezic de ce am făcut, dar birocrația se pare ca a învins iar. (...) N-am găsit nici rezolvare, nici înțelegere de la autorități”, a scris Cornel Dinicu pe Facebook.
Procurorii anticorupție îl contrazic și au deschis o anchetă care arată că pompierii care ar fi trebuit să îl controleze și să îi închidă pensiunea, de fapt îi protejau afacerea ilegală.