Social

Incendiul de la Ferma Dacilor. Argumentul lui Cornel Dinicu în fața judecătorilor pentru a fi lăsat în libertate

schedule 09 ian. 2024, 08:37

Incendiul de la Ferma Dacilor. Argumentul lui Cornel Dinicu în fața judecătorilor pentru a fi lăsat în libertate
Foto: ANAMARIA CONSTANTIN / AGERPRES FOTO

Incendiu la Ferma Dacilor. Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, află astăzi dacă va rămâne în arest. În fața judecătorilor, bărbatul a declarat că nu este un pericol social și că mai are de crescut patru copii, pe lângă drama prin care a trecut, anume că i-a murit un băiat în incendiu. 

Argumentul patronului Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, în fața judecătorilor pentru a fi lăsat în libertate

Cornel Dinicu susține că a fost vorba despre o mână criminală și că focul a fost pus. El a susținut în fața magistraților și apărarea a întărit acest argument prin faptul că, în noaptea cu pricina, era un eveniment în familie, iar restaurantul a rămas deschis pe timpul nopții.

Patronul pensiunii Ferma Dacilor a mai spus că avea hidranți în interior și în exterior, cât și senzori de fum, care în noaptea incendiului nu au funcționat. 

Reprezentanții firmei care se ocupă de mentenanță au confirmat că au fost anunțați că senzorii de fum nu funcționau, dar au menționat că nu au fost chemați să remedieze această problemă și nici nu au oferit servicii de mentenanță. 

Dinicu a precizat în fața judecătorilor că mai are patru copii de crescut și că nu este un pericol pentru societate, așa că cere eliberarea din arest preventiv. Magistrații de la Tribunalul Prahova vor lua o decizie. 

Spovedania lui Dinicu din a doua zi de Crăciun

După o lungă perioadă de tăcere, a urmat o spovedanie publică la fel de lungă din partea lui Cornel Dinicu. Patronul de la Ferma Dacilor și-a spus varianta de adevăr pe contul de Facebook, în a doua zi de Crăciun. 

Incendiul în care au murit opt oameni, inclusiv fiul de 11 ani al patronului, a fost pus de o mână criminală, spune el, care se declară victimă și dă vina pe autorități. Mai exact, birocrația l-ar fi obligat să deschidă pensiunea fără autorizații. 

„Acestea sunt nopțile de priveghi ale fiului meu”, a scris patronul pensiunii pe Facebook. 
„Mesajul acesta e spovedania publică pe care nu mă așteptam să o fac vreodată, e durerea unui tată care își îngroapă fiul”, continuă el. 
„Am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat”, a mai spus el. 

Patronul de la Ferma Dacilor a explicat și de ce pensiunea a funcționat 10 ani fără autorizații de construcție și de securitate la incendiu. 

„Documentele pe care le cereau (autorităţile - n.r.) erau imposibil de obținut. (...) Nu mă dezic de ce am făcut, dar birocrația se pare ca a învins iar. (...) N-am găsit nici rezolvare, nici înțelegere de la autorități”, a scris Cornel Dinicu pe Facebook.

Procurorii anticorupție îl contrazic și au deschis o anchetă care arată că pompierii care ar fi trebuit să îl controleze și să îi închidă pensiunea, de fapt îi protejau afacerea ilegală.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---