Social

Prima ipoteză în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Unul dintre avocații acuzaților susține că are o filmare care dovedește teoria lui Cornel Dinicu

schedule 03 ian. 2024, 08:00

Prima ipoteză în cazul incendiului de la Ferma Dacilor. Unul dintre avocații acuzaților susține că are o filmare care dovedește teoria lui Cornel Dinicu
Foto: Capturi video Observator News

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor din Tohani, județul Prahova, a fost reținut marți de procurori pentru 24 de ore. Anchetatorii îl consideră principalul vinovat pentru incendiul în care opt oameni au murit de Crăciun. Pentru prima dată, investigația aduce pe masă prima ipoteză în cazul incendiului.

Prima ipoteză în cazul incendiului de la Ferma Dacilor

Procurorii i-au dat răgaz patronului de la Ferma Dacilor să îşi înmormânteze copilul de 11 ani, mort şi el în incendiul de la pensiunea din Tohani, apoi l-au chemat la audieri.

După șapte ore de interogatorii, bărbatul a fost acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru evitarea tragediei. Alături de Cornel Dinicu au fost reținuți și administratorii care figurau în actele complexului turistic, anume Marian Olteanu și Adrian Ristin. 

Pentru prima oară, investigația vorbește despre posibila cauză a incendiului: instalația electrică. Este cunoscut faptul că la pensiune existau frecvente fluctuații de tensiune. 

Pe de altă parte, Cornel Dinicu a susţinut mereu că a fost vorba de o mână criminală. Unul dintre avocaţii acuzaţilor susţine că are o filmare care demonstrează acest lucru.

„Propagarea diferită a incendiului pe două dintre laturile acestei clădiri. Dacă era vorba despre o propagare din interior, din punctul meu de vedere cred că focul se distribuia într-o altă formă”, a declarat Adrian Georgescu, avocat.

Primăria ar fi emis acte false pentru Ferma Dacilor

Procurorii au început să îi ancheteze, de marți, pe actualul și fostul primar din Gura Vadului, localitatea unde funcționa Ferma Dacilor fără autorizație. 

O funcționară care se ocupa de urbanism completează lista celor acuzați de fals intelectual și abuz în serviciu. Au emis documente prin care încercau să dea aparența de legalitate pensiunii și să salveze Ferma Dacilor de la demolare, dat fiind că funcționa ilegal, fără aprobare de construire și securitate la incendiu

„Acuzaţia procurorilor este că emiterea acestor certificate a dus în final la acest tragic eveniment”, a adăugat Adrian Georgescu, avocat. Cornel Dinicu s-a plâns, în declarațiile publice, că din cauza birocrației dura foarte mult până primea autorizații: „Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta”. 

„Mi-aş dori să nu mă mai încurce. Să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal. Acuma, na... Mă rog...”, a mai spus patronul de la Ferma Dacilor. 

Ferma Dacilor a intrat în legalitate abia în anul 2020, la șapte ani după ce Cornel Dinicu a început afacerea. Un raport IGSU a arătat că actul ar fi fost emis ilegal. 

„Ca să mă fac înţeles, doar pe un segment de calitate a construcţiei, cea de rezistenţă mecanică şi stabilitate, s-a făcut această expertiză, nu pe toate cerinţele, printre care şi cea de securitate la incendiu”, susţine Benone Duduc, adjunct IGSU.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---