Prima ipoteză în cazul incendiului de la Ferma Dacilor
Procurorii i-au dat răgaz patronului de la Ferma Dacilor să îşi înmormânteze copilul de 11 ani, mort şi el în incendiul de la pensiunea din Tohani, apoi l-au chemat la audieri.
După șapte ore de interogatorii, bărbatul a fost acuzat că nu a luat măsurile necesare pentru evitarea tragediei. Alături de Cornel Dinicu au fost reținuți și administratorii care figurau în actele complexului turistic, anume Marian Olteanu și Adrian Ristin.
Pentru prima oară, investigația vorbește despre posibila cauză a incendiului: instalația electrică. Este cunoscut faptul că la pensiune existau frecvente fluctuații de tensiune.
Pe de altă parte, Cornel Dinicu a susţinut mereu că a fost vorba de o mână criminală. Unul dintre avocaţii acuzaţilor susţine că are o filmare care demonstrează acest lucru.
Citește și:
Patronul Fermei Dacilor rămâne după gratii
Ipoteza lansată de unul dintre apropiaţii patronului Fermei Dacilor, la o lună după incendiu
„Propagarea diferită a incendiului pe două dintre laturile acestei clădiri. Dacă era vorba despre o propagare din interior, din punctul meu de vedere cred că focul se distribuia într-o altă formă”, a declarat Adrian Georgescu, avocat.
Primăria ar fi emis acte false pentru Ferma Dacilor
Procurorii au început să îi ancheteze, de marți, pe actualul și fostul primar din Gura Vadului, localitatea unde funcționa Ferma Dacilor fără autorizație.
O funcționară care se ocupa de urbanism completează lista celor acuzați de fals intelectual și abuz în serviciu. Au emis documente prin care încercau să dea aparența de legalitate pensiunii și să salveze Ferma Dacilor de la demolare, dat fiind că funcționa ilegal, fără aprobare de construire și securitate la incendiu.
„Acuzaţia procurorilor este că emiterea acestor certificate a dus în final la acest tragic eveniment”, a adăugat Adrian Georgescu, avocat. Cornel Dinicu s-a plâns, în declarațiile publice, că din cauza birocrației dura foarte mult până primea autorizații: „Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta”.
Citește și:
Povestea lui Tudor Vornicu, senior al micului ecran. Ce relații avea cu Securitatea
Povestea lui John List, „criminalul de alături”. Contabilul și-a ucis mama, soția și cei trei copii,
Se pregătește rotativa guvernamentală. Surse PNL: Va avea loc până la începutul lunii iunie
„Mi-aş dori să nu mă mai încurce. Să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal. Acuma, na... Mă rog...”, a mai spus patronul de la Ferma Dacilor.
Ferma Dacilor a intrat în legalitate abia în anul 2020, la șapte ani după ce Cornel Dinicu a început afacerea. Un raport IGSU a arătat că actul ar fi fost emis ilegal.
„Ca să mă fac înţeles, doar pe un segment de calitate a construcţiei, cea de rezistenţă mecanică şi stabilitate, s-a făcut această expertiză, nu pe toate cerinţele, printre care şi cea de securitate la incendiu”, susţine Benone Duduc, adjunct IGSU.