Externe

Prima reacție a lui Putin după atacul cu drone asupra podului Kerci din Crimeea. „Vom răspunde atacului terorist. Toată lumea știe ce are de făcut”

schedule 18 iul. 2023, 07:38

Prima reacție a lui Putin după atacul cu drone asupra podului Kerci din Crimeea. „Vom răspunde atacului terorist. Toată lumea știe ce are de făcut”
Foto: The Times and The Sunday Times/Youtube

Președintele Vladimir Putin a declarat luni pentru presa rusă că Ministerul Apărării pregătește un răspuns la noul atac „terorist” asupra podului Kerci care leagă Crimeea de Rusia. „Vom răspunde atacului terorist. E o crimă fără sens. Toată lumea ştie ce are de făcut”, a declarat liderul de la Kremlin. 

Vladimir Putin, prima reacție după atacul cu drone asupra podului Kerci din Crimeea

Șeful de stat rus a descris atacul drept „o crimă fără sens”, dat fiind că podul nu a fost folosit pentru transport militar „de mult timp”, conform TeleTrader.com

El a declarat că a fost un act „crud” pentru că au murit civili nevinovați. Cât despre daunele suferite după atac, Putin a spus că „toată lumea știe ce are de făcut”.

Ucraina și-a asumat atacul cu drone asupra podului Kerci

Serviciul de securitate al Ucrainei și-a asumat responsabilitatea pentru atacul cu drone asupra podului Kerci din Crimeea, a declarat o sursă din SBU pentru CNN. 

Podul a fost avariat, luni dimineață, după două explozii care au dus la moartea a două persoane, soț și soție, ce traversau podul cu mașina în momentul atacului. 

Putin i-a ironizat pe politicienii europeni

Atacul cu drone a venit la 9 ani de la doborârea zborului MH17 al companiei Malaysia Airlines, în estul Ucrainei, tragedie care s-a soldat cu 298 de victime. 

La Kremlin, însă, sunt alte preocupări. Rusia s-a retras oficial din acordul privind exportul pe mare al grânelor din Ucraina. Președintele Turicie a promis că va discuta cu omologul său rus la venirea la înțelegere, inclusiv posibilitatea ca Moscova să poată să vândă iar fertilizatori.

„Imediat ce partea acordului care priveşte Rusia va fi îndeplinită, Rusia va reveni imediat la punerea în aplicare a înţelegerii”, a declarat Dmitri Peskov, purtător de cuvânt Kremlin.

Erdogan este unul dintre puținii lideri care e luat în serios de Putin, președintele rus ironizându-i pe politicienii europeni, despre care spune că fac tot ce le dictează Washington-ul.

„Dacă li s-ar spune, mâine: "Ne-am decis să vă spânzurăm pe toţi", ei, în timp ce s-ar uita în jos, surprinşi de îndrăzneala lor, ar pune o singură întrebare: "Putem să folosim frânghii de producţie internă?" Dar ar fi un fiasco. Americanii nu ar refuza o comandă atât de mare pentru industria lor textilă”, a spus Vladimir Putin. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---