Social

Primele măsuri după tragedia de la Ferma Dacilor. Patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv/ Ceilalți doi administratori, în arest la domiciliu

schedule 04 ian. 2024, 07:37

Primele măsuri după tragedia de la Ferma Dacilor. Patronul Cornel Dinicu, arestat preventiv/ Ceilalți doi administratori, în arest la domiciliu
Foto: ANAMARIA CONSTANTIN / AGERPRES FOTO

Miercuri seară, patronul Cornel Dinicu a fost arestat preventiv, iar cei doi administratori ai pensiunii, Adrian Vitomir Ristin și Adelina Elena Ilie, au primit măsura arestului la domiciliu. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă. Incendiul de la Ferma Dacilor, în care au murit 8 oameni în a doua zi de Crăciun, ar fi fost provocat de instalaţia electrică subdimensionată a pensiunii. Iar un televizor încins ar fi fost scânteia declanşatoare. Ipoteza anchetatorilor este întărită și de supraviețuitori. În schimb, Cornel Dinicu susține, în continuare, că a fost o mână criminală. 

Administratorii pensiunii Ferma Dacilor și patronul Cornel Dinicu au fost duși, ieri, la instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. În referat, procurorii susţin că şansele reale ca victimele să se poată salva au fost aproape inexistente. Şi, în premieră, procurorii discută şi despre posibila cauză a incendiului: o defecţiune la instalaţia electrică. Până acum, nu sunt indicii privind un incendiu provocat.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis în parte, miercuri seară, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe numele controversatului om de afaceri Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani. 

Ceilalţi doi inculpaţi au primit mandate de arest la domiciliu în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă. 

  • Decizia Judecătoriei Ploiești nu este definitivă, putând fi contestată. 

Cornel Dinicu a fost dus, miercuri, încătușat în fața procurorilor. A purtat cu el un pantof al fiului său de 11 ani, mort și el în incendiu. Ajuns în fața procurorului, vizibil în stare de șoc, bărbatul nu a făcut nicio declarație. Le-a spus doar apropiaților că nimic din ceea ce i se întâmplă acum, în cadrul anchetei, nu poate fi mai rău decât faptul că și-a pierdut copilul. 

Chiar dacă nu au obţinut nicio informaţie de la Cornel Dinicu, procurorii îşi menţin acuzaţiile. Distrugere din culpă care a avut ca urmare o tragedie. Spun că a condus Ferma Dacilor fără să țină cont de norme de siguranță. Aceeași acuzație i s-a adus și Adelinei Elena Ilie, partenera de afaceri a patronului. Femeia, împreună cu Dinicu, ar fi condus din umbră pensiunea. Al treilea acuzat este Adrian Ristin, administrator din aceste. 

Cauza incendiului de la Ferma Dacilor

Potrivit anchetatorilor, incendiul ar fi fost provocat de reţeaua electrică a pensiunii, subdimensionată faţă de consumul real. Surse din investigaţie au dezvăluit că focul ar fi pornit din livingul de la mansardă, unde copiii jucau jocuri TV la un televizor fixat pe un perete cu lambriuri de lemn. Un supravieţuitor le-a povestit procurorilor că 

„Televizorul se încingea destul de des, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor să îl închidă pentru a se mai răci. Eu am mers la culcare la 23:30, rămânând în living copiii care se jucau la televizor„.

Patronul de la Ferma Dacilor ştia de problemele reţelei electrice. Pensiunea era alimentată cu electricitate de o putere suficientă pentru un apartament, în niciun caz pentru o clădire cu 21 de camere. 

„Echipamente, totul modern... Uite ce bine face curentul... A, n-avem curent”, spunea Cornel Dinicu, patron Ferma Dacilor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---