Social

Șeful ISU Prahova a fost demis de Raed Arafat, în urma tragediei de la Ferma Dacilor. DSU a făcut plângere la Parchet

schedule 28 dec. 2023, 12:03

Șeful ISU Prahova a fost demis de Raed Arafat, în urma tragediei de la Ferma Dacilor. DSU a făcut plângere la Parchet
Euronews/Youtube

În urma tragediei care a avut loc la Ferma Dacilor, au apărut și primele concedieri. Șeful inspecției de prevenire din cadrul ISU Prahova a fost demis de Raed Arafat. Totodată, DSU a făcut plângere la Parchet și a trimis o echipă de control la ISU Prahova.

Raed Arafat l-a demis pe șeful ISU Prahova

Tragedia de la Ferma Dacilor a zguduit o țară întreagă. Nenorocirea din pragul Revelionului a șocat românii și autoritățile care au ajuns la locul în care flăcările au mistuit totul în calea lor, chiar și viețile omenești.

În continuare, a opta victimă este de negăsit, iar zeci de polițiști criminaliști, dar și specialiștii Insemex cercetează perimetrul pentru a depista posibile probe care să le ofere măcar o idee a celor întâmplate.

Patronul de la Ferma Dacilor nu avea mai multe autorizații, în special autorizația de funcționare. A fost deschisă o anchetă în urma incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor, care a făcut vizibile și alte nereguli.

”Am chemat toate structurile, inclusiv primarul localității. Vrem să punem toate documentele, cronologic, din 2013 până în prezent, să vedem când am intrat în legalitate, dacă există autorizație de funcționare eliberată de primărie.
Momentan, sunt concluzii care duc în direcția în care s-a constatat că astăzi nu există o autorizație de construire. Cu construirea ei, proprietarul a intrat în legalitate în anul 2020, în baza unei modificări legislative. La baza intrării în legalitate a stat un raport de expertiză a construcțiilor, plus un certificat de edificare”, a declarat prefectul din Prahova, Virgiliu Nanu.

Ferma Dacilor, structură clasificată cu o stea pe site-ul Ministerului Turismului

Locul tragediei este greu de privit chiar dacă au rămas doar mormane de ruine. Specialiștii au verificat ce a mai rămas din pensiunea mistuită de flăcări, în data de 26 decembrie. Șapte persoane fără viață au fost identificate de pompieri, printre care se afla și copilul patronului Dinicu, finul afaceristului, împreună cu doi dintre băieții săi, trei tineri de aproximativ 20 de ani și încă o persoană neidentificată.

Șeful DSU, Raed Arafat, a trecut la primele măsuri în urma tragediei. Acesta a sesizat Parchetul și a trimis o echipă de control. De asemenea, șeful inspecției de prevenire din cadrul ISU Prahova a fost demis.

Șefii de la ISU Prahova au mai fost anchetați de DNA pentru că nu au verificat Ferma Dacilor, însă dosarul a fost clasat în 2023, după ce unitatea a fost sancționată doar cu avertisment.

La audieri va ajunge și Cornel Dinicu, patronul pensiunii care a ars. Acesta a fost chemat la poliție marți, însă a cerut timp deoarece se afla în stare de șoc în urma celor întâmplate.

În același timp, pe site-ul Ministerului Turismului, Ferma Dacilor este indicată ca structură clasificată cu o stea, având 28 de locuri de cazare. Restaurantul nu există ca structură clasificată în evidențele aceluiași minister.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---