Știri externe

Șeful OMS susține că sistemul de sănătate din Fâșia Gaza este „îngenuncheat”

schedule 07 dec. 2023, 09:12

Șeful OMS susține că sistemul de sănătate din Fâșia Gaza este „îngenuncheat”
Anas-Mohammed/Shutterstock

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că sistemul de sănătate din Fâșia Gaza este „îngenuncheat”.

Sistemul de sănătate din Gaza a ajuns la limită

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a transmis printr-un mesaj pe rețeaua X, că sistemul de sănătate din Fâșia Gaza este „îngenuncheat” și se apropie de un colaps total.

„Sistemul de sănătate din Gaza este îngenuncheat și aproape de colaps total. Avem nevoie de pace pentru sănătate”, a subliniat șeful OMS în mesajul său.

Totodată, șeful OMS și-a exprimat sprijinul pentru apelurile secretarului general al ONU, Antonio Guterres, cu privire la încetarea focului.

Încă înainte de declanșarea războiului dintre Hamas și Israel, sistemul de sănătate din Fâșia Gaza întâmpina mari probleme. Odată cu conflictul dintre cele două regiuni, lucrurile s-au agravat. Spitalele au rămas fără combustibil pentru a asigura electricitatea în spitale.

Mai multe atacuri au fost săvârșite asupra spitalelor din Gaza, în urma cărora zeci de persoane au decedat sau au fost rănite. În situații critice se află și nou-născuții, care au nevoie de ajutor specializat, însă perioada de criză le curmă orice speranță la viață.

Conflictul armat dintre Israel și Hamas continuă deja de două luni. În tot acest timp, zeci de persoane au decedat, iar sute de persoane au fost luate ostatici. Săptămânile trecute, Israel și Hamas au încheiat un armistițiu prin care era preconizat să se facă schimb de prizonieri și să fie oprite atacurile.

La doar câteva zile când armistițiul a intrat în vigoare, acesta a fost încălcat. Negocierile pentru o prelungire a armistițiului au eșuat, astfel că teroriștii palestinieni și forțele armate israeliene au trecut din nou la atacuri.SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 2 voturi
Nu: 10 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

12 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9753 RON
0.00160
USD
USD: 4.597 RON
-0.01270
GBP
GBP: 5.8238 RON
-0.01170
HUF
HUF: 1.2807 RON
0.00520
BGN
BGN: 2.5439 RON
0.00070
CHF
CHF: 5.2177 RON
0.00660
Convertor valutar

Rezultat: ---