Politic

Șeful Vămilor și vicepreședintele Fiscului, demiși de Marcel Ciolacu - Surse

schedule 18 ian. 2024, 13:46

Șeful Vămilor și vicepreședintele Fiscului, demiși de Marcel Ciolacu - Surse
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Premierul Marcel Ciolacu i-a demis joi pe Ion Cupă, președintele Autorității Vamale Române, și pe Sandu Costea, vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), conform unor surse judiciare citate de Observator.

Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, a anunţat de miercuri seară că în zilele următoare va face propuneri pentru schimbarea unor persoane din funcţii de conducere din cadrul ANAF şi Autorităţii Vamale Române.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a propus joi numirea a doi vicepreşedinţi la ANAF, potrivit news.ro. Este vorba de Ionescu Gabriela Florentina şi Drăghici Alexandru, ambii funcţionari cu carieră îndelungată în administraţia fiscală, conform profit.ro.

„Urmează, am spus că după Bobotează, aceste propuneri de schimbare a conducerii ANAF şi Autorităţii Vamale vor pleca în zilele următoare, ca să fie propuse aceste schimbări şi, sigur, decizia este la domnul prim-ministru. Nu există ANAF şi Autoritatea Vamală cu conducere lipsită de performanţă. Sunt cele mai importante instituţii ale statului român, depinde de încasările lor", a declarat, miercuri seară, la Digi 24, ministrul Finanţelor. 

Marcel Boloș a explicat că vrea menținerea în funcție a președintelui ANAF, Mioara Cîrciumaru, despre care a spus că este „o doamnă muncitoare, extrem de onestă, profesionistă”, menționând că va propune schimbarea din funcție a tuturor vicepreședinților ANAF. La Autoritatea Vamală, Boloş a arătat că vor fi "schimbări care sper să aducă profesionalism"

El a explicat că a comparat planul de venituri pentru 2023 şi proporţia în care acesta a fost realizat, atunci când a făcut astfel de propuneri. 

Ministrul Boloş a anunţat, la finalul anului trecut, că anul acesta, după Bobotează va face propuneri de schimbare din funcţii a unor şefi din cele două instituţii, el criticând, la acel moment, în special conducerea Autorităţii Vamale Române.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---