Social

Robert Negoiță l-a demis din funcție pe șeful Asistenței sociale din Sectorul 3 al Capitalei, după neregulile depistate la azilul de bătrâni

schedule 08 iul. 2023, 10:45

Robert Negoiță l-a demis din funcție pe șeful Asistenței sociale din Sectorul 3 al Capitalei, după neregulile depistate la azilul de bătrâni
ALEX TUDOR / AGERPRES FOTO

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, l-a suspendat din funcţie pe directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 3, după ce au fost depistate o serie de nereguli la cămine de bătrâni din Voluntari. Acesta a fost demis din funcție până la finalizarea anchetei şi clarificarea situației.

Negoiță l-a demis pe șeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială din Sector 3

Primarul Sectorului 3 l-a suspendat din funcție pe directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 3. Această decizie a venit după scandalul care a izbucnit pe urma cazului cu Căminele Groazei, azilurile de bătrâni în care oamenii au suferit tratamente inumane.

Negoiță a spus că militează pentru dreptate și susține organele care cercetează cazul și modul în care instituția și-a îndeplinit obligațiunile.

Susţinem cu toată deschiderea şi transparenţa demersurile organelor de anchetă pe tot ceea ce priveşte activitatea DGASPC Sector 3 şi modul în care instituţia şi-a respectat îndatoririle”, a spus Robert Negoiţă.

Potrivit primarului Sectorului 3 al Capitalei, acesta este de părere că este „revoltător şi condamnabil” tragediile care au avut loc în căminele de bătrâni, atitudinea personalului, tratamentele inumane la care erau supuși bătrânii. Negoiță spune că cei responsabili de aceste fapte trebuie să fie trași la răspundere.

Sper ca ancheta din acest caz să clarifice toate aspectele în discuţie, iar cei vinovaţi să plătească”, a adăugat Robert Negoiţă.

Ciolacu a cerut demisiile funcționarilor în cazul Căminele Groazei

Înainte de ședința de Guvern, premierul Marcel Ciolacu a solicitat demisia funcționarilor care au fost implicați în dosarul Căminele Groazei. Oficialul a menționat că este de datoria sa ca toți cei vinovați în cazul bătrânilor care au fost torturați în azilul din Ilfov ”să meargă la pușcărie”.

„Îi solicit domnului ministru al Muncii ca, astăzi, conducerea ANPIS (n.r. Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială) să fie destituită şi conducerea AJPIS Ilfov (n.r. Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială). Conducerea AJPIS Ilfov care are atribuţii clare de control şi autorizare a acestor centre. Au autorizat un centru pe data de 29 iunie 2023, un centru pe data de 10.05.2023 şi un centru autorizat provizoriu pe data de 10.05.2023. Domnul ministru o să meargă la briefing să vă prezinte pozele din dosare care arată că aceste centre sunt nişte hoteluri de cinci stele şi realităţile pe care le-au găsit presa acolo.”, a mai transmis Ciolacu.



SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---