Politic

Războiul palmierilor de la Unirii. Nicușor Dan și Robert Negoiță, circ în centrul Bucureștiului. „Nu l-am văzut să planteze măcar o păpădie”

schedule 16 mai 2023, 11:07

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a scos din pământ 26 de palmieri abia plantați de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în Piața Unirii. I-a dat și amendă de 10.000 de lei pentru lucrări fără autorizație. „Eu nu l-am văzut să planteze măcar o păpădie”, a reproșat liderul Sectorului 3. „Nu poate el să scoată cât putem noi să plantăm”, i-a transmis Robert Negoiță lui Nicușor Dan, semn că Războiul palmierilor este departe de a se fi încheiat. 

Nicușor Dan și Robert Negoiță, în război din cauza palmierilor de la Unirii

„Uitaţi cu ce surpriză venim. La Piaţa Unirii vom avea palmieri. Avem deja! Şi da, costă 2 lei. Adică costă foarte puţin. Până într-o mie de lei bucata”, anunțat, mbrdu, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, pe Facebook, în urmă cu trei zile. 

Palmierii plantați sâmbătă în Piața Unirii din București, la ordinul primarului Robert Negoiță, au început să dispară luni, la cererea edilului Nicușor Dan. Mai multe echipe de muncitori de la Administrația Străzilor i-au scos din pământ, i-au încărcat in dube și i-au lăsat în fața primăriei Sectorului 3. 

„O să-i scoatem și o să-i ducem domnului Negoiță. La primărie, acolo”, a spus Nicușor Dan, primarul Capitalei. 

De ce Nicușor Dan i-a scos palmierii lui Negoiță

Nicușor Dan a cerut ca palmierii de la Unirii să fie scoși din rădăcină pe motiv că Robert Negoiță i-ar fi plantat ilegal, fără să ceară aprobare de la Primăria Mare. 

„Bucureştiul, totuşi, nu este o ţară exotică. Suntem totuşi la kilometrul zero al Bucureştiului, Da? Şi în momentul în care amenajezi kilometrul zero al Bucureştiului trebuie să te consulţi cu nişte specialişti, nu poţi să vii de capul tău să pui meri, ştiu eu”, a completat Nicușor Dan, primarul Capitalei.
„Întrebarea mea e următoare: cu ce l-au deranjat nişte copaci din centrul Bucureştiului? Cu ce l-au deranjat? Eu nu l-am văzut să planteze măcar o păpădie. Legea nu cere niciun fel de aviz, niciun fel de autorizaţie. E o nebunie să ceri autorizaţie de construire pentru copaci”, a replicat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3.
„Nu suntem în Dubai, nu suntem la zoo. Fără niciun fel de aviz, fără nicio hârtie pentru că dânsul consideră că a descălecat ca un şef voievod medieval în care dânsul este patron”, a transmis Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.
„Nu poate Nicuşor Dan tăia copaci şi smulge copaci cât putem noi planta cu toţii, pentru că eu sper că în acest oraş mai sunt şi oameni normali la minte”, a mai spus Robert Negoiță, primarul Sectorului 3. 

Negoiță nu a primit înapoi palmierii

Înfuriat de faptul că ideea lui nu a fost primită cu brațele deschise, Robert Negoiță nu a vrut să primească înapoi palmierii. Edilul a transmis că aceștia vor fi replantați tot în Sectorul 3. 

„Nu e treaba mea. Nu i-am adus eu!”, a adăugat Robert Negoiță, primar Sector 3.

Robert Negoiță susține că palmierii au fot aclimatizați și vor rezista și la minus 20 de grade Celsius. Peisagiștii se tem, însă, pentru soarta lor. 

„Dacă este să ne luăm după palmierii care au fost plantaţi în Sectorul 4 pe vremea lui Piedone sau de cei plantaţi pe malul mării de Mazăre, care au murit, aceia, săracii, au murit”, a explicat Diana Culescu, peisagist, pentru Observator. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---