Externe

Șeful NATO cere Europei să mărească producția de arme: „Trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani”

schedule 11 feb. 2024, 10:08

Șeful NATO cere Europei să mărească producția de arme: „Trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani”
Alexandros Michailidis / Shutterstock

Secretarul general NATO solicită țărilor din Europa să îşi mărească producţia de arme pentru a crește livrările către Ucraina şi pentru a preveni o confruntare cu Moscova „care ar putea dura zeci de ani”. 

Șeful NATO cere Europei să mărească producția de arme

Cu puțin timp înainte de reuniunea miniştrilor apărării din NATO la Bruxelles pe 15-16 februarie, șeful NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că „trebuie să ne reconstruim şi să dezvoltăm mai rapid baza industrială, pentru a creşte livrările către Ucraina şi a reconstitui propriile stocuri”.

Aceasta înseamnă trecerea de la producţia lentă în timp de pace la producţia rapidă de perioadă de conflict”, a declarat Stoltenberg ziarului duminical german Welt am Sonntag.
Nu există nicio ameninţare militară iminentă împotriva unui aliat” din NATO. „În acelaşi timp, Kremlinul rosteşte în mod regulat ameninţări la adresa unor ţări NATO”, a remarcat Stoltenberg.

Totodată, secretarul general NATO a menționat că invazia Ucrainei de către Rusia în urmă cu aproape doi ani a demonstrat că „pacea în Europa nu este dobândită”, de aceea, el a insistat asupra importanţei protejării ţărilor Alianţei.

Atât timp cât investim în securitatea noastră şi rămânem uniţi, vom continua să descurajăm agresiunea”, a spus el.
NATO nu caută război cu Rusia, dar trebuie să ne pregătim pentru o confruntare care ar putea dura zeci de ani”, a avertizat el.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---