Politic

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: „Apărarea şi responsabilitatea Apărării încep acasă”

schedule 13 feb. 2024, 07:49

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: „Apărarea şi responsabilitatea Apărării încep acasă”
LCV / Shutterstock

Șeful Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat că serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus în România, deoarece responsabilitatea Apărării începe acasă, chiar dacă România este țară NATO.

Ce spune Ciucă despre introducerea serviciului militar obligatoriu în România

Nicolae Ciucă, liderul PNL și șeful Senatului, a declarat că serviciul militar obligatoriu nu va fi introdus în România, iar apărarea țării ”începe de acasă”, chiar dacă România face parte din NATO.

Totodată, oficialul menționat despre nevoia de adaptare a legislaţiei din domeniul apărării. Potrivit lui Ciucă, acesta spune că există, în prezent, legi din anii '90.

"Este nevoie să conştientizăm nevoia de întărire a sistemului de Apărare, întărirea rezilienţei. Chiar fiind ţară membră NATO, mulţi au gândit că nu mai este nevoie să facem nimic, pentru că ne apără NATO. Nu. Apărarea şi responsabilitatea Apărării încep acasă, este o responsabilitate faţă de cetăţeni, faţă de România", a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a mai menționat că serviciul militar obligatoriu nu se va introduce, însă există varianta serviciului voluntar.

În ceea ce privește o eventuală extindere a războiului din Ucraina, el a spus că "probabilitatea este una redusă".

"România este o ţară de graniţă cu frontiera terestră cea mai mare cu Ucraina. Linia frontului este la 400-600 de kilometri de ţara noastră şi în momentul de faţă se poate discuta de o probabilitate, doar că această probabilitate este redusă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să discutăm despre acest lucru şi asta nu înseamnă că nu trebuie să ne luăm toate măsurile pentru tot ce înseamnă descurajare, lucru care s-a şi întâmplat, atât la nivel naţional, cât şi la nivelul Alianţei nord-atlantice", a mai declarat Nicolae Ciucă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---