Locale Social

Ciucă: „Situaţia este sub control în judeţele aflate sub Cod roşu de viscol şi ninsori”

schedule 06 apr. 2023, 13:52

Ciucă: „Situaţia este sub control în judeţele aflate sub Cod roşu de viscol şi ninsori”
V_Sot_Visual_Content/Shutterstock

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vorbit despre situația din județele aflate sub cod roșu de viscol și ninsori. Autoritățile au intervenit cu măsuri pentru a nu îngreuna traficul și pentru a evita blocajele sau alte incidente mai grave.


Ciucă, despre situația drumurilor din țară în regiunile cu Cod roșu de viscol

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre situaţia drumurilor din judeţele care sunt afectate de ninsorile din ultimele zile. Avertizările meteorologice au fost anunțate ieri, iar oficialul român a avut o discuție cu ministrul de Interne şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Prin urmare, s-au activat comitetele pentru situaţii de urgenţă la nivelul judeţelor în care s-au anunțat codul roșu de ninsori și viscol.

„S-a luat decizia, aseară, ca la nivelul judeţelor Iaşi şi Neamţ să se închidă toate drumurile şi a fost o măsură foarte bună. Vreau să le mulţumesc cetăţenilor pentru respectarea măsurilor care au fost anunţate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.”, a declarat Nicolae Ciucă, joi, la Parlament, înainte de şedinţa BPN al PNL.

Ciucă a transmis că în acest moment, la raportul de dimineaţă al celulei de criză de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, situaţia se află sub control. În continuare se vor menţine active toate măsurile, cel puţin cât va exista codul roșu.

„În funcţie de situaţia meteorologică să luăm măsuri în continuare.”, a mai spus Ciucă.

Avertizare de Cod roșu de viscol și ninsori

Prim-ministrul a mai menționat că nu au existat situații deosebite până acum. Ciucă a spus că la nivelul ministerului a fost mobilizate toate forţele şi au acţionat 4.000 de militari şi 2.500 de mijloace.

„Totodată, au fost dislocate mijloace tehnice suplimentare în judeţele Iaşi şi Botoşani. Şi, de asemenea, s-au luat măsuri ca, împreună cu celelalte forţe de la Ministerul apărării naţionale, dacă este necesar, să acţioneze pentru deblocarea drumurilor. CNAIR-ul a deplasat, de asemenea, mijloace suplimentare pentru deszăpezire”, a declarat Ciucă.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o avertizare de Cod roşu de viscol puternic şi ninsoare abundentă, care este valabilă până la ora 10:00 în localitățile din patru judeţe din Moldova.

În zone din Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi va fi prezent viscol puternic, cu rafale de 75…85 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită şi troienită, vizibilitate redusă spre zero. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---