Externe

Au ajuns primele convoaie cu ajutoare umanitare în Gaza. Acestea sunt insuficiente pentru civilii afectați de conflictul armat

schedule 24 oct. 2023, 08:28

Au ajuns primele convoaie cu ajutoare umanitare în Gaza. Acestea sunt insuficiente pentru civilii afectați de conflictul armat
ChameleonsEye / Shutterstock

Al treilea convoi cu ajutoare umanitare a ajuns în Gaza. ONU a anunțat că 20 de camioane au intrat prin Egipt, iar de sâmbătă până acum au ajuns 54 de camioane.

Ajutoarele umanitare pentru Gaza sunt insuficiente

Criza umanitară din Gaza începe să se înrăutățească pe zi ce trece tot mai mult. Oficialii ONU au anunțat că ajutoarele care au trecut granița și se îndreaptă spre civilii nevoiași nu ar fi suficiente pentru sutelor de mii de oameni care le așteaptă cu disperare.

Organizația Națiunilor Unite a menționat că ar fi nevoie de cel puțin 100 de camioane pe zi pentru a asigura nevoile de bază ale celor circa 2,4 milioane de locuitori din Gaza.

În același timp, bombardamentele israeliene continuă asupra teritoriului Gaza și invers. Atacul declanșat de Hamas în data de 7 octombrie continuă și până acum prin alte atacuri și bombardamente, în urma cărora mii de civili și-au pierdut viața. Lucrătorii umanitari au transmis că pentru a face față crizei umanitare din Gaza este nevoie de mult mai mult ajutor. În Gaza, aproape jumătate dintre locuitorii teritoriului și-au părăsit casele. 

Agenția umanitară a ONU a declarat că un singur convoi a transportat sâmbătă în jur de patru procente din importurile dintr-o zi obișnuită înainte de război și "o fracțiune din ceea ce este necesar după 13 zile de asediu complet".  

Totodată, armata israeliană a declarat că situația umanitară se află "sub control", în pofida faptului că ONU a cerut intrarea a 100 de camioane pe zi. Israelul a prevenit din nou oamenii să părăsească nordul Gaza, în special prin aruncarea de pliante din aer. 

De asemenea, s-a estimat că 700.000 de persoane ar fi fugit deja, însă sute de mii au rămas totuși în zona de conflict. Acest lucru ar putea duce la un numărul crescut ar pierderilor de vieți omenești în rândul civililor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---