Locale

Deszăpezirea Transfăgărășanului în progres, redeschiderea posibilă înainte de termenul obișnuit

schedule 01 mai 2024, 16:15

Deszăpezirea Transfăgărășanului în progres, redeschiderea posibilă înainte de termenul obișnuit
DRDP Brașov/Facebook
Deszăpezirea Transfăgărășanului a început, cu speranța redeschiderii anticipate a traseului turistic. Condițiile favorabile pot permite accesul mai devreme de 1 iulie.

Echipele de drumari au demarat operațiunile de deszăpezire pe Transfăgărășan, cu speranța de a putea redeschide acest traseu turistic important mai devreme decât data tradițională de 1 iulie. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a comunicat că, datorită cantității reduse de zăpadă din acest an, există posibilitatea ca DN7C - Transfăgărășan să fie accesibil circulației rutiere cu mult înainte de termenul obișnuit.

Lucrările de deszăpezire se efectuează în zonele fără risc de avalanșă și numai când condițiile meteorologice permit o intervenție în siguranță. Autoritățile subliniază că până la finalizarea deszăpezirii și oficializarea redeschiderii, circulația pe tronsonul dintre Bâlea Cascadă și Piscul Negru rămâne interzisă și periculoasă din cauza riscului de căderi de pietre și avalanșe. Totuși, turiștii care doresc să viziteze zona Bâlea Lac pot ajunge cu mașina până la Bâlea Cascadă și de acolo pot folosi telecabina.

Transfăgărășanul, cunoscut pentru peisajele sale impresionante și curbele sale provocatoare, este a doua cea mai înaltă șosea din România și traversează Munții Făgăraș, conectând județele Argeș și Sibiu. La altitudinea maximă de 2.042 de metri, la Bâlea Lac, oferă priveliști spectaculoase și este o destinație populară pentru turiști și pasionații de condus.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

33 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.977 RON
0.00010
USD
USD: 4.6263 RON
0.02260
GBP
GBP: 5.8622 RON
0.01780
HUF
HUF: 1.2648 RON
-0.00450
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.1349 RON
0.03690
Convertor valutar

Rezultat: ---