Externe

Nikki Haley Înregistrează o victorie istorică în alegerile primare republicane din Washington DC

schedule 04 mar. 2024, 08:26

Nikki Haley Înregistrează o victorie istorică în alegerile primare republicane din Washington DC
Alexandru Nika/Shutterstock
Nikki Haley devine prima femeie care câștigă alegerile primare republicane din Washington DC, învingându-l pe Trump.

Nikki Haley a marcat un moment istoric în politica SUA, devenind prima femeie care a câștigat alegerile primare republicane. Într-o victorie semnificativă, ea a obținut 62,9% din voturile exprimate în Washington DC, depășindu-l pe Donald Trump, care a primit 33,2% din sufragii. Această victorie reprezintă prima înfrângere a lui Trump în actuala campanie pentru nominalizarea republicană în vederea alegerilor prezidențiale din 2024.

Deși Nikki Haley a pierdut în Carolina de Sud, statul său natal, succesul ei în capitala națională a fost salutat de echipa sa de campanie ca un semnal clar că membrii partidului din zonele mai apropiate de centrul decizional politic nu susțin abordarea lui Trump. Olivia Perez-Cubas, purtătorul de cuvânt al lui Haley, a subliniat că rezultatele nu sunt surprinzătoare, având în vedere respingerea lui Trump și a „haosului” asociat acestuia de către republicani.

Victoria lui Haley în Washington DC i-a asigurat toți cei 19 delegați republicani, crescându-și numărul total de delegați la nivel național la 43. În ciuda acestui progres, Donald Trump menține un avans considerabil, având acumulat un total de 247 de delegați. Acest lucru îl plasează într-o poziție favorabilă în perspectiva confruntării cu Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Cu toate acestea, atenția se îndreaptă acum către Super Tuesday, ziua cea mai importantă din calendarul competițiilor de nominalizare, când alegătorii din 15 state și un teritoriu american își vor exprima preferințele pentru candidatul republican. În această zi, este în joc sprijinul a 874 de delegați republicani, o etapă decisivă care ar putea schimba dinamica cursei pentru nominalizare.

Echipa de campanie a lui Trump a răspuns la rezultatele din Washington DC, afirmând că obiectivul fostului președinte rămâne acela de a „drena mlaștina” și de a pune America pe primul loc, sugerând că rezultatele reprezintă o reafirmare a susținerii pentru agenda sa politică.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---