Showbiz

Ce echipă a câștigat prima amuletă din Ecuador la America Express. Nimeni nu se aștepta la asta: „Nu mai vreau să mă enervez”

schedule 13 nov. 2023, 07:25

Ce echipă a câștigat prima amuletă din Ecuador la America Express. Nimeni nu se aștepta la asta: „Nu mai vreau să mă enervez”
Sursa foto: YouTube America Express

Jocul pentru prima amuletă din Ecuador a fost unul strâns. Ce echipe au luptat pentru cei 1000 de euro și pentru joker și care a fost cea care ieșit învingătoare, în cele din urmă!

Ce echipă a câștigat prima amuletă din Ecuador

Lupta pentru prima amuletă de la America Express, din Ecuador, a fost una strânsă și care s-a dat, așa cum se întâmplă de fiecare dată, între primele trei echipe care au ajuns la Irina Fodor. Ei bine, echipele care au reușit să se califice au fost cele formate din Cătălin și Romică Țociu, Ada Galeș mama sa, dar și Aris și Alexia Eram.

Aceștia au primit o misiune foarte importantă, care presupunea realizarea unei ofrande pentru Pachamama care pentru locuitori este la fel de importantă ca Dumnezeu, însemnând  pământ, apă, aer și toate lucrurile bune care provin de la ele, după cum chiar prezentatoarea competiției a povestit.

„Dragii mei, suntem pe malul lacului San Pablo, unul dintre cele mai frumoase locuri ale Ecuadorului. Suntem înconjurați de vulcani, dar istoria locurilor este una scrisă cu sânge, încă din vremea incașilor. Războinicii își dovedeau curajul întrecându-se. Ei foloseau așa-numiții cai totora, adică niște ambarcațiuni construite dintr-un soi aparte de papură, adică totora. Trebuiau să îi impresioneze pe împărați și prin asta își câștigau un statut superior.
Astfel, deveneau adevărate legende. Azi aducem o ofranda pentru Pachamama, care pentru ei este foarte, foarte importantă. E adevărat că, în această țară, religia este cea catolică, dar ei amestecă religia cu obiceiurile lor străvechi. Pentru ei, Pachamama este la fel de importantă ca Dumnezeu, asta pentru că le asigură traiul. Pachamama înseamnă pământ, apă, aer și toate lucrurile bune care provin de la ele. Aici avem legume și fructe. Cu acestea cei din trib fac ofrande pentru Pachamama și asta o să faceți și voi asta. Pentru ca ofranda să fie primită, ea trebuie să conțină anumite fructe și legume, aranjate într-un anumit fel.
La sfârșit, după ce ați reușit să faceți altarul acesta pentru Pachamama, trebuie să și aprindeți focul. Cine reușește să aprindă primul focul va câștiga Jokerul și amuleta de 1000 de euro. Problema este că modelul pentru altar nu se află aici, lângă noi, ci este pe partea cealaltă a lacului. Veți folosi și voi o totora. Când veți ajunge acolo veți găsi altarul și va trebui să vorbiți cu partenerul printr-un walkie talkie ca să îi dați indicații despre cum trebuie aranjat altarul. Fiecare are o culoare și trebuie să vă așezați în dreptul bețelor potrivite. Sunt multe forme și tipuri de legume, fructe, cereale”, a zis Irina Fodor, în America Express.



Aris și Alexia Eram s-au enervat foarte tare în timpul aceste probe, iar telespectatorii s-au amuzat copios pe seama reacțiilor lor, în timp ce Romică Țociu a renunțat din prima, pentru că nu își dorea să se enerveze mai tare. Cele care și-au păstrat calmul și au reușit să facă ofranda, iar la final să aprindă focul, au fost Ada Galeș și mama ei. Așadar, a fost o probă bazată pe comunicarea la distanță și pe răbdare, ceea ce învingătoarele au avut din plin.

„Tata, nu mai vreau să mă enervez. Lasă-mă, că-mi crește tensiunea!”, a zis Romică Țociu, la un moment dat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---