Locale Social Sănătate

Ciucă: „Azi avem hotărârea de guvern prin care aprobăm lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate”

schedule 22 feb. 2023, 15:55

Ciucă: „Azi avem hotărârea de guvern prin care aprobăm lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate”
Mircea Moira / Shutterstock

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în ședința de miercuri, Guvernul va aproba lista celor 27 de spitale sau secții din țară care vor fi construite și dotate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ciucă, despre lista spitalelor care vor fi reabilitate prin PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că în ședința de miercuri, se va aproba hotărârea de guvern care cuprinde lista celor 27 de spitale care urmează a fi construite sau reabilitate. Oficialul spune că acest proiect va fi realizat cu ajutorul PNRR, iar Ministerul Sănătăţii a întocmit lista acestor spitale. Cheltuielile financiare se ridică la aproximativ 2,1 miliarde euro.

„Azi avem, în fine, hotărârea de guvern prin care aprobăm lista celor 27 de spitale care vor fi construite sau reabilitate. E un obiectiv pe care l-am asumat prin PNRR. Ministerul Sănătăţii a reuşit ca, în final, să analizeze şi să poată să întocmească această listă”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a menționat că este vorba despre aproximativ 2,1 miliarde de euro, „o finanţare care va aduce alt aspect pe tot ceea ce poate să însemne modul în care se vor derula serviciile de sănătate în ţara noastră”. 

Termenul de realizare al proiectului este până în iunie 2026

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Adriana Pistol, a afirmat că în proiect sunt incluse 27 de obiective de investiţii, ceea ce înseamnă clădiri noi, reabilitări de clădiri, secţii şi pavilioane ale unor unități medicale din 17 județe din țară, inclusiv din București.

Pistol a mai subliniat că pe lângă infrastructura fizică, investiția are în vedere şi dotarea cu echipamente medicală, digitalizarea și chiar realizarea unui flux informaţional pentru 6.000 de paturi, iar echipamentele vor deservi 6.540 de paturi. Proiectul are un termen de realizare 3 ani și 4 luni.

„Procesul de selecţie a urmat criteriile adoptate anul trecut. Au fost selectate întâi spitalele care au îndeplinit criteriile de eligibilitate, după care au fost ierarhizate în ordine descrescătoare punctajului. Avem un termen de realizare a acestui proiect, care înseamnă iunie 2026. Este o realizare pe care sperăm să o vedem pusă în practică”, a precizat Pistol. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---