Social Politic

Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor. „Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient”

schedule 30 mai 2023, 15:15

Ciucă l-a demis pe șeful Autorității Naționale a Vămilor. „Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient”
LCV / Shutterstock

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marţi că l-a demis din funcție pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi că a luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

Ciucă l-a demis pe șeful Vămilor și a luat act de demisii pentru șefii ANAF și Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat pe pagina de Facebook a Guvernului că este nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin intermediul căruia bugetul statului să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni.

”Creşterea economică pe care am obţinut-o trebuie să fie resimţită de oameni, iar pentru a reuşi acest lucru, instituţiile statului trebuie să fie mai performante. După un an în care PIB-ul ţării a crescut cu 49 miliarde de euro, trebuie să regăsim aceeaşi dinamică şi în încasările de la buget. Avem nevoie de un sistem de colectare mai eficient, prin care bugetul să aibă resursele necesare politicilor publice aşteptate de cetăţeni”, a transmis premierul pe Facebook.

În cele din urmă, Ciucă a transmis că l-a demis din funcție pe șeful Autorităţii Naţionale a Vămilor. De asemenea, a luat și acte de demisiile șefilor ANAF și Agenția Națională pentru Resursele Minerale.

”L-am demis, azi, pe şeful Autorităţii Naţionale a Vămilor şi am luat act de demisiile şefilor ANAF şi Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale”.

Heiuș și-a dat demisia la mai puțin de un an de la numire

Nicolae Ciucă susține că ”reformarea acestor instituţii trebuie accelerată, prin digitalizare, profesionalizarea angajaţilor şi eficientizarea procedurilor de lucru”.

”Doar astfel vom putea valorifica în interes public rezultatele bune ale economiei şi vom răspunde nevoilor sociale. Prin continuarea programelor de investiţii masive, colectare corectă a veniturilor la buget şi exploatarea resurselor noastre naturale, România va intra într-o nouă etapă de modernizare, în beneficiul tuturor cetăţenilor săi”, mai arată premierul în postare.

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, și-a dat demisia la doar un an de la numire, iar funcția urma să revină unui reprezentant al PSD.

”Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare a ANAF şi proiectele începute acum şi sper ca viitorul preşedinte să continue proiectele de digitalizare ale instituţiei”, a afirmat el

În mandatul său ANAF, Heiuș spune că a deschis căi de acţiune către zone de evaziune care n-au mai fost abordate până acum.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---