Social Economic

Ciucă, despre supraimpozitarea veniturilor: „Doar la stat, 16%, pentru că acesta funcţionează şi ca impozit”

schedule 26 apr. 2023, 16:36

Ciucă, despre supraimpozitarea veniturilor: „Doar la stat, 16%, pentru că acesta funcţionează şi ca impozit”
LCV / Shutterstock

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că în ceea ce privește impozitul pe veniturile care depăşesc salariul preşedintelui României, una dintre variantele analizate este aplicarea unui procent de 16%.

Ce a spus Ciucă despre supraimpozitarea veniturilor

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre supraimpozitarea veniturilor. Oficialul român a menționat că acest procent funcţionează şi în calitate de impozit pe legea finanţelor. Premierul a mai subliniat că la nivelul Ministerului Finanţelor se efectuează această analiză, iar decizia care urmează să fie luată va ţine cont de datele prezentate. De asemenea, acesta a specificat că nu este nimic bătut în cuie în momentul de față.

Varianta în sine, în momentul de faţă, nu există. Am decis în şedinţa de coaliţie ca la nivelul Ministerului Finanţelor să se efectueze această analiză şi în momentul în care au toate datele agregate şi sunt prezentate toate elementele, o discutăm în coaliţie”, a spus premierul, potrivit News.ro, întrebat dacă se ia în calcul introducerea unui impozit pentru cei cu venituri care depăşesc salariul preşedintelui României.

Totodată, premierul a declarat că ”nu se discută despre impozit progresiv”. În ceea ce privește discuțiile cu privire la introducerea unui impozit între 15 şi 20%, premierul a afirmat că se are în vedere un impozit care a fost bine clarificat cu privire la depășirea salariilor de stat.

Ciucă, despre riscul unei măsuri neconstituţionale

Este vorba de un impozit care în acest moment a fost cât se poate de bine clarificate în ceea ce priveşte depăşirea salariilor la stat peste cel al preşedintelui. În acest moment, aşa cum am discutat, doar la stat. (..) Procentul de 16% fost discutat, pentru că acesta funcţionează şi impozitul pe legea finanţelor”.

Premierul Nicolae Ciucă a mai fost întrebat și despre riscul în care o astfel de măsură să fie neconstituţională, iar șeful Executivului a subliniat că ”orice măsură pe care o vor lua trebuie să aibă şi susţinere juridică”.

Motiv pentru care, cei care vin şi propun un astfel de demers trebuie să vină cu toate elementele”, a spus el.
”Nu este absolut nimic bătut în cuie”, a mai spus premierul, menționând că urmează să vadă care sunt datele şi în funcţie de acestea să se ia decizia.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.973 RON
-0.00200
USD
USD: 4.6085 RON
-0.01930
GBP
GBP: 5.8167 RON
-0.02000
HUF
HUF: 1.2583 RON
0.00140
BGN
BGN: 2.5426 RON
-0.00100
CHF
CHF: 5.0914 RON
-0.02360
Convertor valutar

Rezultat: ---