Externe

Șeful Serviciului de Informații militare ucrainene confirmă moartea naturală a lui Aleksei Navalnîi

schedule 26 feb. 2024, 10:26

Șeful Serviciului de Informații militare ucrainene confirmă moartea naturală a lui Aleksei Navalnîi
Kirilo Budanov din Ucraina afirmă că Aleksei Navalnîi a murit natural, cu detalii ce coincid cu versiunea rusă oficială.

Șeful Serviciului de informații al apărării din Ucraina, Kirilo Budanov, a făcut declarații referitoare la moartea politicianului rus de opoziție, Aleksei Navalnîi, susținând că acesta a decedat din cauze naturale, mai precis din cauza unui cheag de sânge. Informația a fost comunicată în cadrul conferinței „Ucraina. Anul este 2024”, unde Budanov a fost întrebat de un jurnalist despre circumstanțele morții lui Navalnîi.

Kirilo Budanov a menționat că informațiile pe care le deține nu provin din surse de pe internet, ci sunt confirmate și descriu o moarte naturală. Această versiune coincide cu cea prezentată de autoritățile ruse, care au anunțat anterior că Navalnîi a murit pe 16 februarie, în colonia penală Lupii Polari, situată în satul Kharp, din districtul autonom Yamalo-Nenets, după ce s-a simțit rău în urma unei plimbări.

Certificatul de deces eliberat mamei lui Navalnîi, Liudmila Navalnaia, indică de asemenea „cauze naturale” ca motiv al decesului. Cu toate acestea, trupul lui Navalnîi nu a fost eliberat familiei timp de nouă zile, iar anchetatorii au condiționat eliberarea acestuia de păstrarea secretului cu privire la detaliile înmormântării, sub amenințarea că altfel ar putea avea loc îngroparea pe teritoriul închisorii. În cele din urmă, în seara zilei de 24 februarie, corpul a fost predat mamei sale.

Deși declarațiile lui Budanov se aliniază cu versiunea oficială a Rusiei, acesta a adăugat că Ucraina va continua să desfășoare operațiuni pe teritoriul rusesc și a prevestit noi atacuri asupra bazelor militare rusești din Crimeea ocupată, semnalând „noi surprize” pentru ocupanții ruși.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---