Externe

Zelenski: „Iarna s-a încheiat. A fost foarte dificil, dar am reuşit să asigurăm Ucrainei electricitate şi căldură”

schedule 02 mar. 2023, 11:39

Zelenski: „Iarna s-a încheiat. A fost foarte dificil, dar am reuşit să asigurăm Ucrainei electricitate şi căldură”
Oleksandr Osipov / Shutterstock

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina a făcut față și acestei ierni în care a avut mari probleme cu electricitatea și căldura.

Ucraina a fost asigurată cu electricitate și căldură pe timpul sezonului rece

Președintele ucrainean Zelenski a participat la o ședință dedicată sectorului energiei, în cadrul căreia au fost prezente și companii din domeniu, guvernul, cabinetul său, şeful comisiei de resort din Verkhovna Rada, reprezentanţi ai armatei şi serviciilor secrete. Liderul de la Kiev a declarat că sezonul rece din acest an a fost o încercare majoră pentru autoritățile din Ucraina, însă în pofida acestora, au reușit să îi facă față. Ucrainenii au fost asigurați și cu electricitate, și cu căldură.

La momentul actual încă mai există amenințări asupra sistemului energetic, însă Ucraina încearcă să facă tot posibilul pentru ca această amenințare să nu dea rezultate. Totodată, Zelenski spune că au început pregătirile pentru următorul sezon.

Iarna s-a încheiat. A fost foarte dificil şi, fără exagerare, fiecare ucrainean a simţit această dificultate. Dar totuşi am reuşit să asigurăm Ucrainei electricitate şi căldură. Da, ameninţarea pentru sistemul energetic persistă. Dar şi lupta pentru sistemul energetic continuă. La şedinţa despre energie, am stabilit sarcinile curente pentru a ne asigura că acest sezon de încălzire este dus la capăt în mod corespunzător. Şi am început deja să ne pregătim pentru următorul sezon – fiecare participant la şedinţă a primit partea de muncă în acest sens. Vedem riscuri, vom găsi un răspuns”, a afirmat liderul statului.

Atenția autorităților este îndreptată și spre direcțiile de pe linia frontului, dar și în apropierea acestora. Preşedintele Ucrainei a discutat cu responsabilii din diferite zone ale apărării țării.

Ţinem sub control fiecare direcţie de pe linia frontului. Khortytsia, Tavria, Odesa, nordul – au fost relatări despre situaţia din ultima zi. În plus faţă de direcţiile de pe linia frontului, suntem atenţi şi la zonele din apropierea liniei frontului. Acele oraşe şi districte care sunt supuse bombardamentelor ruseşti în fiecare zi şi în fiecare noapte unei terori deliberate”, a menționat Zelenski.

Fiecare înaintare a steagului nostru va însemna siguranţa oamenilor

Liderul de la Kiev a spus că a reușit să stabilească o siguranță relativă în mare parte a teritoriului ucrainean, chiar dacă o parte din populație nu simte, deoarece forțele armate ruse atacă constant și oriunde în dorința de a distruge totul.

„Când pregătim acţiunile militarilor noştri, ale forţelor de apărare şi de securitate, vrem să spunem că aceste acţiuni vor restabili, treptat, siguranţa pentru cei care acum sunt în zone ale liniei frontului. Fiecare înaintare a steagului nostru va însemna siguranţa oamenilor. În teritoriile care vor fi eliberate de sub ocupaţie. În acele teritorii care vor ajunge mai în spatele frontului. Şi în acele zone de graniţă unde înfrângerea invadatorului va aduce în sfârşit pace”, a continuat președintele ucrainean.

Zelenski a venit și cu un mesaj de mulțumire pentru cei care le sunt alături chiar și după un an de la declanșarea războiului. Șeful statului le este recunoscător celor care le-a întins o mână de ajutor în asemenea momente de criză. De asemenea, le-a mulțumit și celor care asigură siguranța în zonele din Ucraina din apropierea liniei frontului: Serviciul de Stat pentru Urgenţe, poliţia, serviciile sociale şi administrative, autorităţi locale, afaceri şi voluntari.

Mulţumiri speciale tuturor grănicerilor şi altor luptători care se opun duşmanului! Şi o recunoştinţă specială luptătorilor care distrug poziţiile de foc ale ocupanţilor, distrugând logistica inamicului şi ducând precis Rusia spre înfrângere. Spre inevitabila înfrângere”, a conchis Zelenski.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.971 RON
0.00020
USD
USD: 4.5892 RON
-0.01040
GBP
GBP: 5.7967 RON
-0.00010
HUF
HUF: 1.2597 RON
-0.00560
BGN
BGN: 2.5416 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0678 RON
0.01550
Convertor valutar

Rezultat: ---