Externe

Eșecul negocierilor de pace între Israel și Hamas, afectat de acțiunile unui spion egiptean

schedule 23 mai 2024, 11:00

Eșecul negocierilor de pace între Israel și Hamas, afectat de acțiunile unui spion egiptean
Nick Beer/Shutterstock
Un acord de pace între Israel și Hamas a fost subminat de modificările unui spion egiptean, afectând negocierile internaționale.

Un acord de încetare a focului între Israel și Hamas, care părea să fie la orizont, a fost compromis de acțiunile unui spion egiptean, conform unui raport CNN. Ahmed Abdel Khalek, un înalt oficial al serviciilor egiptene de informații, a modificat unilateral termenii acordului după ce Israelul și-a dat consimțământul, introducând cereri suplimentare din partea Hamas. Această acțiune a venit ca o surpriză și a stârnit nemulțumirea oficialilor din Qatar, SUA și Israel, care au fost implicați în negocieri.

Schimbările aduse de Abdel Khalek, care lucrează sub comanda lui Abbas Kamel, șeful direcției generale de informații a Egiptului, au inclus o cerință ca bombardamentele să fie oprite într-o etapă ulterioară a acordului, condiție pe care Israelul nu dorea să o discute până la distrugerea completă a Hamas și eliberarea tuturor ostaticilor. Acordul ar fi implicat, de asemenea, eliberarea unor ostatici ținuți de Hamas în schimbul prizonierilor palestinieni și a încetării temporare a focului.

Eșecul acestui acord reprezintă o lovitură de imagine pentru administrația președintelui american Joe Biden, care se confruntă cu critici din partea alegătorilor de stânga pentru susținerea Israelului în conflictul cu Gaza. În ciuda eforturilor diplomatice, acordul de pace pe termen lung rămâne un obiectiv îndepărtat, iar tensiunile din regiune continuă să fie un subiect de preocupare internațională.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
0.00010
USD
USD: 4.6576 RON
-0.05160
GBP
GBP: 5.9174 RON
-0.02830
HUF
HUF: 1.25 RON
0.00710
BGN
BGN: 2.5447 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2114 RON
-0.06730
Convertor valutar

Rezultat: ---