Externe

Președintele ales al Slovaciei solicită suspendarea campaniei electorale după tentativa de asasinat asupra premierului

schedule 16 mai 2024, 16:07

Președintele ales al Slovaciei solicită suspendarea campaniei electorale după tentativa de asasinat asupra premierului
9news default
Peter Pellegrini, președintele ales al Slovaciei, cere partidelor să reducă campania electorală după tentativa de asasinat asupra premierului Robert Fico.

Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a cerut partidelor politice să suspende temporar sau să reducă semnificativ campania electorală pentru alegerile europene, programate pentru 8 iunie. Apelul vine în urma unei tentative de asasinat asupra premierului Robert Fico, care a avut loc miercuri. Pellegrini a subliniat că țara nu are nevoie de mai multe confruntări în acest moment delicat.

Președinta încă în funcție, Zuzana Čaputová, a anunțat că va invita liderii tuturor partidelor parlamentare la o reuniune comună, pentru a discuta despre calmarea tensiunilor politice. În paralel, Biroul Serviciului de Inspecție al Ministerului de Interne a demarat o anchetă penală privind eșecul unor funcționari publici în legătură cu tentativa de asasinat. De asemenea, a fost inițiată o inspecție asupra acțiunilor polițiștilor implicați în protecția premierului.

Premierul Robert Fico se află în stare gravă, după ce a fost împușcat de cinci ori și a suferit o intervenție chirurgicală de urgență. Autoritățile au reținut un suspect, identificat ca Juraj C., în vârstă de 71 de ani, care este acuzat de tentativă de omor cu premeditare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 12 voturi
Nu: 20 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

32 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9771 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6535 RON
-0.01320
GBP
GBP: 5.8883 RON
0.00620
HUF
HUF: 1.2521 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5447 RON
CHF
CHF: 5.2157 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---