Externe

David Cameron se întâlnește cu Donald Trump înaintea discuțiilor oficiale la Washington

schedule 09 apr. 2024, 12:23

David Cameron se întâlnește cu Donald Trump înaintea discuțiilor oficiale la Washington
Foto: Shutterstock
David Cameron s-a întâlnit cu Trump în Florida, discutând ajutorul pentru Ucraina înainte de întâlnirile de la Washington.

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a avut o întâlnire cu fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, în Florida, înainte de vizita sa oficială la Washington. Întâlnirea a avut loc luni, 8 aprilie, și a precedat discuțiile programate cu secretarul de stat american, Antony Blinken, și cu membri ai Congresului SUA.

Scopul vizitei lui Cameron în Statele Unite este de a pleda pentru deblocarea ajutorului militar și economic pentru Ucraina, care este momentan blocat în Congres. Într-un comunicat al ministerului britanic de externe, Cameron a subliniat importanța succesului Ucrainei și eșecul lui Putin pentru securitatea americanilor și europenilor, menționând că o victorie a Rusiei ar încuraja agresivitatea altor regimuri dictatoriale.

În timpul vizitei sale, Cameron va discuta, de asemenea, despre situația din Orientul Mijlociu și despre necesitatea unei anchete complete și transparente cu privire la moartea lucrătorilor umanitari în Fâșia Gaza. Întâlnirea cu Trump a fost descrisă de un purtător de cuvânt al ministerului ca o practică standard înaintea angajamentelor internaționale.

David Cameron va continua să facă presiuni pentru Ucraina în timpul întâlnirilor sale la Washington, subliniind că ajutorul internațional face o diferență semnificativă în conflictul din Ucraina și în Marea Neagră. Vizita sa urmărește să consolideze sprijinul internațional și să asigure stabilitatea în regiune.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6285 RON
-0.00320
GBP
GBP: 5.7804 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.278 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.5442 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.093 RON
-0.00250
Convertor valutar

Rezultat: ---