Social

Șeful Poștei Române: „Suntem interesați să intrăm pe piața RCA”

schedule 29 mar. 2023, 13:18

Șeful Poștei Române: „Suntem interesați să intrăm pe piața RCA”
Cristi Croitoru / Shutterstock

Președintele companiei Poşta Română, Valentin Ștefan, a anunțat că este interesat de piaţa RCA, menționând că urmează să fie întocmite metode prin care firma ar putea intra în această afacere.

Poșta Română vrea să intre pe piața RCA

Președintele companiei Poșta Română, Valentin Ștefan, susține că firma este interesată de afacerea polițelor RCA, însă trebuie mai întâi gândite anumite metode pentru a realiza intrarea pe piață în această direcție. De asemenea, șeful Poștei Române spune că este nevoie de o modernizare a infrastructurii companiei”.

„Deci, miza Poştei nu este neapărat profitabilitatea companiei în acest moment, deşi evident trebuie să facem bani, să ne plătim salariile şi să mergem mai departe, ci este mai degrabă de a rezolva aceste probleme fundamentale ale României pe de o parte şi, pe de altă parte, modernizarea companiei. Rolul social al Poştei este evident pentru toată lumea", a spus Valentin Ştefan.

Totodată, șeful companiei spune că poșta demonstrat ce poate atunci când i s-a încredințat sarcina de a distribui cardurile de energie și încasarea banilor din acest proiect.

"În decembrie, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene ne-a cerut o ofertă pentru un anumit proiect. Sigur că da, am făcut oferta acolo. Am scris nişte date tehnice, ca la sfârşitul anului, în decembrie, mi se pare chiar înainte de Crăciun, să spună bun, vrem să lucrăm cu voi, că aveţi cea mai bună infrastructură, aţi promis cel mai mult, vrem să livrăm prin voi aceste carduri de energie.", a mai transmis Valentin Ștefan.

Principala problemă este că dăm statului peste 100 de milioane de euro anual

Şeful Poştei Române a menționat faptul că firma pe care o coordonează se află "într-o căutare de perspectivă și de identitate", însă principala problemă este că "dăm statului peste 100 de milioane de euro în fiecare an şi simţim că nu primim suficient înapoi".

Primul pas pe care Valentin Ștefan ar vrea să îl vadă în partea statului este tendinţa pasării nevoilor statului către companiile comerciale, o debirocratizare a activităţii lor, o modalitate prin care statul român să îşi ia informaţii de care are nevoie şi să rezolve problemele fundamentale pe care le are, fără să intervină prea mult în activitatea comercială a poștei.

"Noi, la Poşta Română, suntem într-o căutare de perspectivă și de identitate. Nu prea ştim ce suntem: companie de curierat, servicii financiare, rolul de modernizare a României, dar suntem pe un trend bun. Cred că principala problemă este că dăm statului peste 100 de milioane de euro în fiecare an şi simţim că nu primim suficient înapoi.
Am mers să discutăm cu marii jucători europeni despre tot ce înseamnă coletărie sau alte tipuri de produse în această direcţie şi am aflat că România, deşi este o piaţă fantastică, avem cel puţin trei companii de curierat. Suntem singura ţară din Europa care avem trei companii care au reuşit să crească intern şi care se bat de la egal la egal cu orice altă companie cel puţin din Uniunea Europeană", a punctat reprezentantul CNPR.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---