Social

Proteste masive la Botoșani, după ce gravida de 26 de ani a murit în spital sub ochii medicilor

schedule 22 aug. 2023, 08:29

Proteste masive la Botoșani, după ce gravida de 26 de ani a murit în spital sub ochii medicilor
Euronews Romania/Youtube

Deja a treia zi la rând românii din Botoșani au ieșit în stradă. Aceștia sunt revoltați de cazul gravidei de 26 de ani care a murit la maternitatea din oraș.

Românii din Botoșani, pentru a treia zi în stradă

Tragedia care a avut loc cu doar câteva zile în urmă în Botoșani a zguduit o țară întreagă. Oamenii ies în stradă deja pentru a treia zi, revoltați de cazul tinerei care a decedat în maternitatea din oraș. Conducerea spitalului a suspendat din funcţie și toate cadrele medicale care au fost de gardă în acea noapte. De asemenea, Colegiul Medicilor a început o anchetă.

Tânăra în vârstă de 26 de ani a avut o sarcină care se oprise din evoluție, complicată infecțios, potrivit certificatului medical constatator. Acesta s-a adresat medicilor de la maternitatea din Botoșani, joi, iar starea ei s-ar fi înrăutățit pe timpul nopții. Medicii nu i-au oferit ajutorul necesar. Vineri dimineață, tânăra a fost mutată la Terapie Intensivă, iar la scurt timp a făcut un stop cardiorespirator și nu a putut fi salvată. Femeia mai avea acasă alți trei copii.

Vrem dreptate! Vrem dreptate!”.

Sute de oameni au ieşit în ultimele zile pe străzile din Botoșani, exprimându-și nemulțumirea față de comportamentul medicilor de la maternitatea Botoșani. Aceștia au venit înarmați cu pancarte pe care au scris ultimele cuvinte ale Alexandrei, tinerei care a murit sub ochii medicilor în spital.

Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”.

Personalul medical de serviciu în ziua morții femeii a fost suspendat

Oamenii au mers pe jos până la maternitate, acolo unde românii au construit un altar cu lumânări, flori şi scrisori pentru tânăra care a decedat.

Uniți, salvăm toată România!”.

Conducerea spitalului a anunțat că a luat primele măsuri cu privire la acest caz.

"Suspendarea activităţii personalului medical pe o perioadă limitată din cadrul secţiei de obstetrică-ginecologie care a fost în tura de serviciu", a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalul Judeţean Botoşani.

Totodată, Colegiul Medicilor s-a autosesizat şi a început o anchetă. Peste 11.000 de persoane au semnat petiția online prin care se cere dreptate pentru Alexandra.

Rușine, rușine să vă fie!”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---