Externe

Amenințare teroristă din Yemen. Proteste masive pro-Palestina

schedule 21 oct. 2023, 09:52

Amenințare teroristă din Yemen. Proteste masive pro-Palestina
akramalrasny / Shutterstock

Vineri, în Yemen au avut loc proteste masive pro-Palestina. La grupările teroriste care s-au răsculat împotriva Israelului s-a alăturat și cea din Yemen. De asemenea, se speculează că ar exista o nouă organizaţie care ameninţă Israelul, Ansar Allah.

Yemen vine în ajutorul palestinienilor în conflictul cu Israel

Sute de mii de persoane au ieșit vineri pe străzile din Yemen pentru a protesta pro-Palestina, în urma conflictului cu Israel. Capitala Sana'a este controlată de milițiile pro-iraniene și şiite Houthi, iar oamenii au ieșit la un miting în care au protestat față de intervenția israeliană asupra Fâșiei Gaza. 

Protestatarii au fluturat steagurile palestiniene pe tot parcursul mitingului și au scandat sloganuri pro-palestiniene. Au condamnat masacrele brutale despre care au spus că sunt „inamicul sionist american și crimele și războiul genocid”. Manifestanții au criticat agresiunile comise asupra poporul israelian și față de împiedicarea intrării ajutorului umanitar și medical în în Gaza. 

Ba mai mult, mulțimea de oameni au fost de acord să participe la jihad, la războiul sfânt împotriva sioniștilor, a ceea ce numesc ei „sioniștii uzurpatori”. 

Conflictul armat dintre Israel și Fâșia Gaza a luat amploare câteva săptămâni în urmă, când teroriștii din gruparea Hamas au atacat o mulțime de oameni în timpul unui festival. Aceștia au luat prizonieri, au ucis și au făcut demonstrații cu ororile săvârșite. La scurt timp, un spital din Gaza a suferit un atac în urma căruia sute de oameni au decedat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---