Social Sănătate

Sindicaliștii din Sănătate continuă protestele. O nouă manifestare în Piața Victoriei

schedule 12 iul. 2023, 09:08

Sindicaliștii din Sănătate continuă protestele. O nouă manifestare în Piața Victoriei
Europa Libera România/Youtube

Federaţia „Solidaritatea Sanitară" a anunțat că organizează un nou protest naţional al lucrătorilor din Sănătate, miercuri, de la ora 11:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Sindicaliștii au transmis că vor continua cu protestele până când nu vor obține ceea ce își doresc.

Sindicaliștii din sănătate protestează în continuare

La protestul de miercuri din Piața Victoriei vor sunt participa peste 5.000 de angajaţi din Sănătate. Aceștia vor protesta în fața Guvernului în timp de caniculă pentru a obține din partea autorităților cele solicitate. Revendicările celor din Sănătate se referă la majorarea salariilor şi introducerea unor măsuri de reformă în desfăşurarea activităţii angajaţilor din Sănătate.

Potrivit sindicatului, ”protestul este desfăşurat în contextul unei scăderi fără precedent a încrederii angajaţilor din Sănătate în Guvern, accentuată de „Ordonanţa amăgirilor" (OUG nr. 63/2023)”.

Angajații din Sănătate spun că această „Ordonanţă fantomă" nu doar că nu rezolvă probleme salariale ale angajaţilor, ci le accentuează pe cele anterioare. Potrivit sindicaliștilor, aceasta este în egală măsură, o mostră de indiferenţă şi incompetenţă, constituind un adevărat afront la adresa profesioniştilor din Sănătate.

„Acest act normativ furnizează o dovadă în plus că Guvernul nu a luat cu adevărat în considerare aşteptările legitime ale angajaţilor din Sănătate, refuzând să le rezolve problemele prin negociere cu organizaţia care-i reprezintă în cadrul protestelor. Atenţionăm Guvernul că protestul organizat mâine, miercuri, 12 iulie, în Piaţa Victoriei, face parte din seria protestelor ce preced termenul stabilit pentru decizia privind declanşarea grevei generale în sectorul public de sănătate. De asemenea, este relevant faptul că, în paralel cu acţiunile tradiţionale, în perioada următoare urmează să ajungă la scadenţă formele alternative de protest, sprijinite de tot mai mulţi angajaţi, respectiv demisia medicilor din gărzile suplimentare şi refuzul angajaţilor care participă la asigurarea continuităţii serviciilor medicale/funcţionării unităţii de a mai efectua ture. Acestor forme de exprimare a nemulţumirii le vom adăuga alte forme de protest”, spune Federaţia.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară" a mai subliniat că ”toate aceste acţiuni conturează o cale complementară sau alternativă la greva generală”. 

„Chiar şi în situaţia în care Guvernul României (cu sprijinul complicilor săi) îşi va menţine decizia abuzivă de-a interzice o grevă legală a angajaţilor din Sănătate, acesta va fi nevoit să suporte seria acţiunilor alternative, cel puţin la fel de severe din perspectiva efectelor. Mulţimea protestelor exprimă nemulţumirea în continuă creştere faţă de atitudinea Guvernului, acesta asumând drept consecinţă a atitudinii sale riscul blocării funcţionării normale a sistemului public de sănătate”, spun sindicatele în comunicat. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---