Social Politic

Protest în Piața Victoriei. Oamenii au cerut demisia Gabrielei Firea: „Toți știau, dar sunt fără Dumnezeu”

schedule 14 iul. 2023, 07:48

Protest în Piața Victoriei. Oamenii au cerut demisia Gabrielei Firea: „Toți știau, dar sunt fără Dumnezeu”
Foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Zeci de persoane au participat, joi seară, în Piața Victoriei din București, la un protest organizat de Declic și organizația Corupția Ucide. Manifestanții au cerut demisia ministrului Familiei, Gabriela Firea, în urma scandalurilor legate de azilele groazei. 

Zeci de oameni au cerut demisia Gabrielei Firea, la protestul din Piața Victoriei

Câteva zeci de persoane au protestat, joi seară, în Piața Victoriei din Capitală. Oamenii au avut pancarte pe care erau scrise mesaje precum: „Toți știau: Dar corupția ucide”, „Toți știau, dar sunt fără Dumnezeu”, Toți știau: Dar nu erau oameni”, „Toți știau, dar fac parte din aceeași rețea mafiotă”, „Torționarii au spate politic”. Înscrisurile erau însoțite și de fotografii cu Gabriela Firea, alături de texte ca „Niște monștri”. 

Manifestanții au scandat „Demisia”, cerând ca ministrul Gabriela Firea să plece de la Ministerul Familiei, în urma scandalurilor legate de căminele pentru vârstnici. Printre protestatari s-a numărat și cântărețul Tudor Chirilă

Organizațiile Declic și Corupția Ucide au transmis organizarea acestui protest din fața sediului Guvernului. Potrivit organizatorilor, rolul evenimentului a fost să fie „vocea celor din căminele groazei, care nu se pot apăra singuri”. Ei au vrut astfel să tragă la răspundere pe cei „vinovați moral de această tragedie”.

„Mergem să îi cerem premierului Marcel Ciolacu să îi demită pe ministrul Muncii, Marius Budăi (care a demisionat între timp - n.r.), şi pe ministra Familiei, Gabriela Firea. Cu fiecare oră care trece, vinovăţia morală a celor doi miniştri este tot mai clară. Budăi şi Firea au ştiut despre ororile din căminele pentru bătrâni şi au tăcut. Mai mult, au încercat să muşamalizeze totul. Nu vrem să fim guvernaţi de nişte monştri”, au transmis cele două asociaţii care organizează protestul. 

Au început să cadă și primele capete în scandalul azilelor groazei: șeful Autorității pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, Mihai Tomescu, a luat act de cererea de demitere a premierului. Vicepreşedintele instituţiei, Adela Crăciun, a eliberat, de asemenea, funcția, iar ministrul Muncii l-a demis și directorul general al Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANSIP), Cristina Elena Anton. Șefa DGASPC Sector 3 a cerut să fie suspendată din funcție. Chiar și ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia, joi, la cererea premierului Marcel Ciolacu. În interiorul PSD se discută acum despre plecarea Gabrielei Firea de la Ministerul Familiei. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---