Social Locale

Protest în Piaţa Victoriei. „Tăiați pensiile speciale!”. Care sunt nemulțumirile manifestanților

schedule 08 apr. 2023, 13:40

Protest în Piaţa Victoriei. „Tăiați pensiile speciale!”. Care sunt nemulțumirile manifestanților
Cristi Croitoru / Shutterstock

Sute de persoane au ieșit în stradă în Piața Victoriei și au venit cu un mesaj imens adresat coaliției de guvernare PNL+PSD+UDMR. Aceștia au întins mesajul „Tăiați pensiile speciale!”. Protestul a fost organizat de Comunitatea Declic.

Oamenii au ieșit la protest în Piața Victoriei

Manifestanții au ieșit în stradă în Piața Victoriei și au început să își strige nemulțumirea. Protestul a fost organizat de Comunitatea Declic, cu sprijinul Corupția Ucide, Funky Citizens, Geeks for Democracy și Inițiativa România. În jur de 300 de oameni s-au adunat în fața Guvernului și au ridicat trei pânze lungi a câte 30 de metri fiecare cu mesajul „Tăiați pensiile speciale!’’.

Protestatarii spun că s-au săturat de vorbe și zero fapte. Aceștia cer ca pensiile speciale să fie tăiate, pentru ca să nu piardă banii europeni.

„Mesajul oamenilor de aici, din piață, dar și al celor de acasă, care au semnat petiția Declic, este simplu: Ne-am săturat de atâtea declarații, tăiați odată pensiile speciale! Nu vrem să pierdem banii europeni, peste un miliard de euro pentru investiții, pentru că politicienii îi țin în brațe pe viitorii pensionari speciali”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Declic Tăiați pensiile speciale.

Protestul din Piața Victoriei a fost un semnal de alarmă și pentru Bruxelles. Politicienii întârzie cu tăierea pensiilor speciale și eliminarea inechităților dintre pensionari, iar România este pe cale să piardă banii din PNRR. Proiectul actual promovat de coaliția PNL+PSD+UDMR doar se ,,preface’’ că taie pensiile speciale.

„Cerem coaliției PNL-PSD-UDMR să refacă, în Camera Deputaților, proiectul de lege privind pensiile speciale. Să elimine inechitățile dintre pensionari și cumulul pensiei speciale cu salariul. Un om care nu mai poate munci la 45 de ani și se pensionează, cum mai poate apoi să se angajeze și să încaseze și pensie, și salariu?! Unde mai pui că, de multe ori, pensionarii speciali își găsesc tot la stat câte un post călduț de bugetar”, a adăugat Cătălina Hopârteanu, coordonatorul campaniei Declic Tăiați pensiile speciale.

Întreaga petiție poate fi consultată AICI.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---