Social

Prefectul Capitalei, despre protestul aprobat în București: „Mitingul nu este al fermierilor, este al doamnei Șoșoacă”

schedule 19 ian. 2024, 09:27

Prefectul Capitalei, despre protestul aprobat în București: „Mitingul nu este al fermierilor, este al doamnei Șoșoacă”
DCNEWS RO/Youtube

După ce Nicușor Dan a anunțat că a aprobat protestul fermierilor și transportatorilor în București, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, susține că mitingul este al senatoarei Diana Șoșoacă.

Rareș Hopincă, despre scandalul protestelor fermierilor și transportatorilor

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a aprobat cererea pentru protestul fermierilor și a transportatorilor. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a declarat că potrivit legii, totul este corect, iar dacă Nicușor Dan a considerat că acest protest poate avea loc în București, nu are motive pentru a se opune.

”În opinia mea, cererea depusă respectă prevederile legale. Dacă dânsul consideră că acest protest se poate organiza în București, nu am motive să îl contrazic”, a declarat Rareș Hopincă.

Chiar și așa, prefectul este de părere că acest miting este unul politic. Acesta susține că protestul este organizat de senatoarea Diana Șoșoacă. Cu puțin timp în urmă, Șoșoacă ar fi depus o cerere similară, de organizare a unui protest în Piața Victoriei .

”Protestul este, fără echivoc, organizat de doamna senator Șoșoacă, prin două persoane apropiate dânsei: un domn Bogdan Petre și Alexandru Duțu. De altfel, pe data de 12 ianuarie, doamna Șoșoacă, împreună cu domnul Bogdan Petre, prin avocat Duțu, au depus o cerere similară, de organizare a unui protest în Piața Victoriei cu o sumedenie de oameni.
Acea cerere a fost respinsă, pentru ca peste alte două-trei zile să revină doar domnul Bogdan Petre, prin cererea care a fost examinată astăzi și aprobată de primarul general, Nicușor Dan. Deci fără echivoc, este protestul doamnei Șoșoacă și al partidului dânsei. Nu este protestul agricultorilor sau al fermierilor și cred că această distincție este foarte important de făcut, pentru că oamenii trebuie să știe dacă achiesează sau nu la un miting politic”, mai spune Rareș Hopincă.

Primarul Nicușor Dan a anunțat joi că a aprobat cererea de organizare a unui protest în Piața Constituției, pentru o perioadă de trei zile, cu 5.000 de oameni și 200 de vehicule.

”Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București. Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---