Social

Nicușor Dan, acuzat de prefectul Capitalei că „manipulează și distribuie fake news” despre retrocedarea din parcul IOR

schedule 17 nov. 2023, 08:05

Nicușor Dan, acuzat de prefectul Capitalei că „manipulează și distribuie fake news” despre retrocedarea din parcul IOR
LCV / Shutterstock

Prefectul Capitalei îl acuză pe edilul Nicușor Dan că "manipulează și distribuie fake news-uri", în cazul retrocedării din parcul IOR.

Prefectul Capitalei, acuzații la adresa lui Nicușor Dan

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a declarat că primarul general, Nicușor Dan, ar manipula și distribui fake news-uri în scandalul retrocedării din parcul IOR.

"Primarul general manipulează și distribuie fake news-uri! Cererea de anulare a retrocedării din Parcul IOR este la instanța competentă și are toate șansele să fie admisă.", a transmis Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă.

Prefectul spune că pe 9 octombrie a depus la Tribunalul București cererea de chemare de judecată, în contradictoriu cu Primăria Municipiului București și a proprietarului terenului, pentru anularea Dispozițiilor de retrocedare a suprafeței de aproximativ 12 ha de teren din Parcul IOR.

„Este vorba despre solicitarea de constatare a nulității absolute a Dispozițiilor Nr. 4333/18.05.2005 și Nr. 4334/18.05.2005 emise de către Primarul General al Municipiului București de la acea vreme, Adriean Videanu, prin care s-a restituit în natură terenul în cauză doamnei Cocoru Maria. Am făcut acest demers pentru că am constatat lipsa de acțiune a primarului general. Nicușor Dan a promis că va ataca retrocedarea, nelegală, în instanță, dar, în fapt, nu a făcut niciun demers.", a mai precizat Rareş Hopincă.

Oficialul precizează că prin acțiunea formulată i-a dat ocazia să susțină și în instanță ceea ce susține public, adică revenirea parcului în proprietatea municipalității.

Însă Hopincă susține că timpul va demonstra că primarul general este vehement doar în fața presei, înainte de campania electorală, deoarece declarațiile lui Nicușor Dan sunt jenante și constituie informații false, iar el nu are ce căuta la pupitrul unei instituții serioase.

„Tribunalul București este instanța competentă, iar cererea pe care am depus-o se va judeca acolo. Modul în care este organizat Tribunalul, pe secții, este o chestiune internă, administrativă, care nu poate afecta judecarea dosarului.
În administrația publică, două dintre cele mai importante valori sunt responsabilitatea și asumarea. În cazul în care instanța va constata că amenda anunțată de primar în urmă cu două săptămâni este fantasmagorică și nu are temei legal, eventualele despăgubiri ar trebui să fie plătite de persoana fizică Nicușor Dan, nu de toți bucureștenii.", a mai precizat Rareş Hopincă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---