Social

Nicușor Dan, despre căminele groazei: „Un atac la demnitatea umană. Cei vinovaţi trebuie pedepsiţi”

schedule 09 iul. 2023, 13:21

Nicușor Dan, despre căminele groazei: „Un atac la demnitatea umană. Cei vinovaţi trebuie pedepsiţi”
LCV / Shutterstock

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și-a expus și el opinia în cazul Căminelor Groazei, acele azile de bătrâni din Voluntari și Ilfov în care au fost găsiți vârstnici bătuți, flămânzi și neîngrijiți. Edilul spune că această întâmplare trebuie să declanşeze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalităţii.

Nicușor Dan, despre tragediile din azilele de bătrâni

Edilul Capitalei a vorbit și el despre ororile care au fost depistate în căminele de bătrâni din Voluntari și Ilfov. Acesta susține că imaginile sunt greu de privit și nu realizează cum au putut unii angajați să procedeze n acest fel cu vârstnicii neputiincioși.

Nicușor Dan a mai afirmat cele întâmplate reprezintă un atac la demnitatea umană, iar cei care se fac vinovați trebuie neapărat să răspundă în fața legii pentru faptele lor. Totodată, primarul spune că aceste tragedii trebuie să îi facă pe români să se trezească din banalizarea ilegalităţii.

„Am fost toţi cutremuraţi de realitatea din cele trei azile din Ilfov. Un atac la demnitatea umană. Evident, toţi cei vinovaţi trebuie pedepsiţi. Mult mai important, cred eu, este ca noi toţi să conştientizăm, în urma acestei tragedii, imaginea de ansamblu. În România, în multe domenii, statul nu există, legea nu există, instituţiile nu există, instituţiile de control nu există. În multe domenii se mimează statul de drept, una este realitatea şi alta este realitatea din hârtiile cu care toată lumea se acoperă. O banalizare a ilegalităţii. O complicitate cu ilegalitatea pe care o vedem la politicieni care legalizează ilegalitatea, la părţi din presă care ignoră voit ilegalitatea, dar şi la oamenii simpli care-l aprobă pe cel care a furat dar a şi făcut”, scrie pe Facebook Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a mai precizat că, „dacă concluzia în mentalul colectiv va fi ca un cretin fură de la bătrâni şi din banii furaţi petrecea cu femei şi lăutari, nu facem decât să aşteptăm cu toţii tragedia următoare”.

„Sper însă ca această tragedie să declanşeze în conştiinţa fiecăruia dintre noi şi în societate în ansamblu o trezire din banalizarea ilegalităţii”, încheie Nicuşor Dan.

În mai multe cămine de bătrâni din Voluntari şi Ilfov au fost găsiți zeci de bătrâni înfometați, bătuți, neîngrijiți şi lăsaţi în mizerie. Anchetatorii au deschis un dosar pe marginea acestui caz și spun că ar fi vorba despre un grup infracţional organizat care ar fi obţinut un profit de peste 5 milioane de lei de pe urma acestor azile.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9762 RON
-0.00040
USD
USD: 4.6699 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.7698 RON
-0.00210
HUF
HUF: 1.2629 RON
-0.00260
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.1198 RON
0.00490
Convertor valutar

Rezultat: ---