Politic

Nicușor Dan, susținut de PMP pentru un nou mandat. Ce condiții a pus PNL pentru continuarea colaborării

schedule 01 mar. 2023, 05:20

Nicușor Dan, susținut de PMP pentru un nou mandat. Ce condiții a pus PNL pentru continuarea colaborării
Foto: Nicușor Dan/Facebook.com

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, caută sprijin pentru un nou mandat de edil. Și l-a găsit deja în Partidul Mișcarea Populară (PMP), care a anunțat că îl va susține la alegerile de anul viitor. Nicușor Dan nu a anunțat, pentru moment, dacă se înscrie sau nu în PMP. Cert este că a primit un ultimatum de la Partidul Național Liberal (PNL). Iată ce condiții a pus grupul politic pentru continuarea colaborării. 

Nicușor Dan este susținut de PMp pentru un nou mandat la Primăria Capitalei

„Am venit cu mare bucurie aici, am venit la prieteni. Încă de la începutul mandatului am o colaborare foarte bună cu consilierii de la PMP. Doresc să continuăm această colaborare. Am discutat de Bucureşti, de administraţie. O să propunem un proiect politic în 2024. Sunt partenerul lor în viitor”, a declarat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. 

Edilul a spus, marți, după întâlnirea cu cei din PMP, care sunt consilieri generali, că le-a adus acestora asigurări că pe viitor va fi partenerul lor. Oficialul a completat că „este datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ţine de noi ca să propunem un proiect politic în 2024 care să nu aducă o administraţie care a însemnat risipă, care a însemnat lucru de mântuială”. 

„Încă de la începutul mandatului am avut o colaborare foarte bună cu consilierii generali de la PMP, parte din majoritatea cu PNL şi USR şi am o colaborare foarte bună cu oamenii din administraţie care sunt apropiaţi de PMP. Am discutat despre administraţia Bucureştiului. Am discutat despre chestiuni care ţin de termen scurt şi despre chestiuni care ţin de termen lung.
Pe termen scurt avem o problemă şi avem resursele, oamenii pentru a face progrese în ceea ce priveşte infrastructura. Pe termen lung, Bucureştiul are nevoie de o finanţare pe care, din păcate, nu a avut-o în ultimii ani”, a afirmat Nicuşor Dan, în conferinţa de presă susţinută împreună cu Eugen Tomac şi alţi lideri din PMP. 

Nicușor Dan a mai transmis că vrea să continue buna colaborare pe care o are cu PMP și pe viitor. „Legat de viitor, îmi doresc să continuăm această colaborare. I-am asigurat pe consilierii generali şi consilierii locali ai PMP cu care m-am întâlnit că sunt partenerul lor în viitor.

Am venit la Primăria Generală. votat de un public de dreapta din Bucureşti. Cred că este datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ţine de noi ca să propunem un proiect politic în 2024 care să nu aducă o administraţie care a însemnat risipă, care a însemnat lucru de mântuială, spoială, care nu a dus Bucureştiul acolo unde trebuie să ajungă”, a mai precizat Nicuşor Dan.

În 2020 a avut susținerea USR-PLUS și PNL

Nicușor Dan (53 de ani) este un activist civic și matematician român, inițiator și fost președinte al partidului Uniunea Salvați România (USR). Acesta a candidat pentru funcția de primar general al Capitalei la alegerile locale din anul 2016, consilier general al municipiului București în 2016 și, din decembrie 2016, deputat de București. La alegerile locale din 2020 a fost ales în funcția de primar general al Capitalei cu 42,8% din voturi.

La alegerile din 2020, când Nicușor Dan și-a anunțat candidatura ca independent pentru postul de primar al Capitalei, a avut susținerea Alianței USR-PLUS și a PNL. Atunci, a fost ales în funcție cu 42,8% din voturi, devansând primarul în exercițiu, Gabriela Firea. 

După un doctorat în matematică în Franța, Nicușor Dan s-a întors în România, unde a fondat Școala Normală Superioară București, o instituție stiințifică ce are ca scop îndrumarea spre cercetare pe cei mai buni studenți români. Cunoscut ca fiind fondator al asociației Salvați Bucureștiul, care militează pentru respectarea legii în dezvoltarea urbană a municipiului, Nicușor Dan și-a bazat campania electorală pe ideea de a crea un București în care „să ne placă să trăim”.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9695 RON
0.00350
USD
USD: 4.6078 RON
0.00070
GBP
GBP: 5.8126 RON
0.00410
HUF
HUF: 1.2621 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5409 RON
0.00170
CHF
CHF: 5.1124 RON
-0.02100
Convertor valutar

Rezultat: ---