Politic Locale

Cristian Popescu Piedone își anunță candidatura la Primăria Capitalei

schedule 26 feb. 2024, 10:27

Cristian Popescu Piedone își anunță candidatura la Primăria Capitalei
SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
Cristian Popescu Piedone candidează la Primăria Capitalei din partea PUSL, în timp ce PSD și alianța de dreapta își aleg candidații.

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, a declarat că intenționează să candideze la Primăria Capitalei din partea Partidului Umanist Social Liberal (PUSL). Anunțul a fost făcut în contextul în care Partidul Social Democrat (PSD) nu și-a definitivat încă un candidat pentru această poziție, iar președintele PSD, Marcel Ciolacu, a menționat că Gabriela Firea ar putea fi candidatul partidului, dar decizia finală va fi luată după alegerile europarlamentare.

Piedone a subliniat că are o experiență de 30 de ani în administrație și că este timpul să candideze pentru fotoliul de primar general. El a menționat că este deschis la alianțe cu alte partide, inclusiv PSD și PNL, și a criticat modul în care aceste partide își aleg candidații.

Actualul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, este susținut de o coaliție formată din USR, PMP și Forța Dreptei, denumită „Dreapta unită”. În ciuda retragerii sprijinului politic din partea PNL, Nicuşor Dan rămâne încrezător că electoratul de dreapta îl va susține împotriva PSD.

Un sondaj CURS realizat în perioada 9-23 februarie arată că Nicuşor Dan este favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor, urmat de Gabriela Firea, în timp ce Cristian Popescu Piedone este indicat de 10% dintre respondenți.

Alegerile pentru Primăria Capitalei sunt programate să aibă loc pe 9 iunie, conform calendarului anunțat de PNL și PSD.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---