Politic

Cristian Popescu Piedone se autointitulează "lupul singuratic" și anunță candidatura la Primăria Capitalei

schedule 12 mar. 2024, 10:24

Cristian Popescu Piedone se autointitulează "lupul singuratic" și anunță candidatura la Primăria Capitalei
SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
Cristian Popescu Piedone anunță candidatura la Primăria București, criticând liderii PSD-PNL și sugerând o finală electorală cu Nicușor Dan.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat intenția sa de a candida la funcția de primar general al Municipiului București. Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Piedone se compară cu un "lup singuratic" și afirmă că a fost "eliberat în haita sa divină" după ce a fost "absolvit de orice vină" de către cetățeni. Mesajul său vine în contextul în care un sondaj de opinie comandat de actualul primar general, Nicușor Dan, îl plasează pe Piedone în fruntea preferințelor electoratului, cu un scor de 40,4%.

Piedone a criticat liderii Coaliției PSD-PNL pentru lipsa de decizie în privința unui candidat comun la Primăria Capitalei și a sugerat că finala electorală se va da între el și Nicușor Dan. De asemenea, a menționat că este deschis la alianțe cu alte partide, subliniind suportul său din partea electoratului.

În ciuda încrederii afișate de Piedone, Nicușor Dan a exprimat la Digi24 scepticism față de candidatura acestuia, argumentând că sondajele arată că voturile lui Piedone și ale fostului primar general, Gabriela Firea, s-ar împărți, ceea ce l-ar avantaja pe el în cursa electorală. De asemenea, liderii PNL au exclus susținerea lui Piedone, considerând că electoratul din Ardeal și Banat este incompatibil cu acesta.

Cristian Popescu Piedone a fost anterior implicat în dosarul Colectiv, unde a fost acuzat și ulterior eliberat, iar acum își exprimă hotărârea de a intra în cursa pentru Primăria Capitalei, reprezentând Partidul Umanist Social Liberal.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---