Politic

Cristian Popescu Piedone rămâne în cursa pentru Primăria Capitalei, în ciuda lipsei de susținere din partea PSD și PNL

schedule 14 mar. 2024, 14:30

Cristian Popescu Piedone rămâne în cursa pentru Primăria Capitalei, în ciuda lipsei de susținere din partea PSD și PNL
SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO
Cristian Popescu Piedone va candida pentru primăria Capitalei fără sprijinul PSD și PNL, bazându-se pe susținerea bucureștenilor.

Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5, a declarat că va continua să candideze pentru funcția de primar al Capitalei, chiar dacă nu beneficiază de susținerea Partidului Social Democrat (PSD) și a Partidului Național Liberal (PNL). În urma unei declarații oficiale, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat că formațiunea sa nu îl va susține pe Piedone în cursa electorală, iar președintele PNL, Nicolae Ciucă, a infirmat de asemenea orice susținere liberală pentru acesta.

În ciuda acestor poziții, Piedone a exprimat într-o intervenție la Digi24 și pentru GÂNDUL că este motivat să meargă "până la capăt" și că se bazează pe susținerea cetățenilor Bucureștiului. El a menționat că nu se teme de competiția electorală și că are încredere în sondajele realizate de soacra sa, care indică un procentaj semnificativ de susținere din partea bucureștenilor nehotărâți.

Coaliția PSD-PNL se va reuni pentru a discuta despre strategia electorală și posibilitatea de a avea candidaturi comune la nivelul Capitalei și sectoarelor. În cazul în care cele două partide vor decide să meargă cu candidați separați, PSD ar putea să o susțină pe Gabriela Firea, în timp ce PNL l-ar avea ca posibil candidat pe Sebastian Burduja.

Cristian Popescu Piedone a subliniat că, în calitate de lider al unui partid umanist social liberal, este pregătit să ofere unul dintre posturile de viceprimar reprezentanților PSD și PNL, în semn de deschidere și colaborare.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---